Stadion Fazanerija v Murski Soboti bo v nedeljo najbrž povsem poln. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Stadion Fazanerija v Murski Soboti bo v nedeljo najbrž povsem poln. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Nik Omladič
Nik Omladič, ki ima znova težave s stopalom, je eden izmed tistih, na katere na tekmi proti Triglavu trener Olimpije Dušan Kosič ne bo mogel računati. Foto: MMC RTV SLO/Matej Rijavec
Domžale
Domžalčani so v zadnjih dveh krogih izgubili proti Kopru in Mariboru. Kako se bodo razšli s še enim klubom, ki je že bil slovenski prvak, Gorico? Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Milivoj Bračun
Trener Kopra Milivoj Bračun je v Lendavi pred dvema mesecema debitiral z remijem 0:0. Pod njegovim vodstvom so Primorci do zdaj dvakrat zmagali, štirikrat remizirali in trikrat izgubili. Foto: MMC RTV SLO

Osrednje srečanje kroga bo nedeljski derbi v Murski Soboti, kjer bodo gledalci prvič po šestih letih in pol lahko spremljali prvoligaški obračun med Mariborom in Muro. Nocoj ob 20.05 pa bodo kamere TV Slovenija v Novi Gorici, v Športni park prihajajo Domžale.

Sobota ob 17.00:
CM CELJE - RUDAR
Lokalni derbi se je avgusta v Velenju končal z revijo zadetkov in izidom 3:3. Celjani so že štiri mesece brez plač, a so na zadnjih petih tekmah izgubili le enkrat. Z zmago bi na lestvici celo prehiteli Rudar, ki je neporažen že osem tekem. "Knapi" so na zadnjih dveh srečanjih proti Olimpiji v prvenstvu in Gorici v pokalu zadetek prejeli v zadnji minuti, koncentracijo v končnicah tekem bodo vsekakor morali izboljšati.
Pri gostiteljih bo zaradi poškodbe manjkal Bekim Kapić, zaradi kartonov pa Roman Bezjak in Saša Bakarić. Vprašljiva sta tudi nastopa Serga Akakpoja in Iztoka Močivnika. Gostje ne morejo računati na poškodovanega Boštjana Jelečevića in bolnega Petra Stojnića, manjkal bo tudi kaznovani Amel Mujaković. Še to: Velenjčani so uradno zaprosili za menjavo sodnika Darka Čeferina, ki jih je "jezil" v prejšnji sezoni.

Ob 18.00:
OLIMPIJA - TRIGLAV

Olimpija, ki je že tri tekme brez zmage, ima precej težav s poškodovanimi igralci. Že prej odsotnim Aneju Lovrečiču (po poškodbi kolena naj bi začel pod polno obremenitvijo trenirati v roku enega meseca), Antoniu Delamei Mlinarju in Enesu Rujoviću so se po tekmi v Velenju pridružili Nik Omladič (počival bo najmanj dva tedna), vratar Elvis Džafić (njegova poškodba kolena je le lažja in bo treniral že prihodnji teden) in Alen Vučkić (tudi on naj bi zaigral kmalu). V klubu so začeli akcijo, s katero želijo na tribune zvabiti več gledalcev. V Fužinah so razdelili letake, s katerimi je mogoče dobiti cenejše vstopnice. Pred naslednjimi tekmami bodo akcijo pripravili še v drugih mestnih četrtih.

Triglav v Stožice prihaja brez Alena Krcića (kartoni) in Matica Severja. Nekdanji direktor Miran Šubic je le nekaj dni zdržal v vlogi predsednika kluba. Potem ko je svoj odhod napovedal že junija, a si nato premislil, je zdaj po osmih letih dela v klubu nepreklicno odstopil. K temu ga je napeljal mačehovski odnos mestne politike do nogometa. Pred tekmo prejšnjo nedeljo proti Muri so nogometaši in atleti iz Kranja pripravili protest zaradi katastrofalnega stanja infrastrukture in na igrišču med drugim razvili transparent z napisom: "Župan, v naši slačilnici so podgane." Želijo si nov vadbeni center in tribuno, a je z občine že prišel odgovor, da denarja ni. Šubic se ob tem sprašuje: "Kam je ali bo šel milijon evrov v mestnem proračunu, ki je bil letos za to namenjen?"

Ob 20.05 (prenos na TV SLO 2):
HIT GORICA - DOMŽALE
Novogoričani so po treh zaporednih zmagah na drugem mestu prehiteli Olimpijo. V dvoboju nekdanjih prvakov bodo igrali brez kaznovanih Nejca Mevlje in Williama Franklina Vicenteja. Še vedno je poškodovan Rok Buzeti, v moštvo pa se vrača Nebojša Kovačević, ki je izpustil torkov pokalni obračun v Velenju.
Zdravstveni karton Domžalčanov, ki so ta teden podpisali pogodbo o sodelovanju z Romo, se počasi izboljšuje. Blaž Brezovački se v ekipo vrača po več kot osmih mesecih, Darko Zec po več kot dveh. Kazen je odslužil Dalibor Teinović. Ivan Knezović bo moral na operacijo in jeseni ne bo več igral. Domžale se ne predajajo, a jih gotovo čaka težko delo. Gorica je doma neporažena že skoraj pol leta. Prenos tekme bo na TV Slovenija 2 in MMC-ju. V Domžalah je bilo pred dvema mesecema 0:3 za belo-modre.

Nedelja ob 15.00:
MURA 05 - MARIBOR

Na Fazaneriji se obeta nov nogometni praznik, ki ga bosta v živo spremljala tudi selektorja članske in mlade reprezentance Matjaž Kek in Tomaž Kavčič. Sodil bo Matej Jug. Mariborčani so poleti v Ljudskem vrtu kar s 6:0 odpravili muraše, nato je sledila selitev Anteja Šimundže, Rajka Repa in Timoteja Dodleka v Mursko Soboto. Mura od tedaj ne pozna poraza! V Mariboru so nekoč igrali tudi Damjan Ošlaj, Fabijan Cipot in Armend Sprečo, zato se obeta zares zanimiv dvoboj nekoč velikih tekmecev.

Ob 16.00:
LUKA KOPER - NAFTA
V Kopru še naprej ne najdejo prave poti iz krize. "Kanarčki" tudi na pokalni tekmi v Šenčurju niso navdušili, a na slabem igrišču vsaj niso izgubili (0:0). Po poškodbi se v ekipo vrača Ivan Brečević, ki je manjkal od konca avgusta, ne bo pa kaznovanega Adnana Aganovića in poškodovanega Ivice Guberca. Vprašljiv je tudi nastop Srebrenka Posavca. Kapetanski trak so po novem zaupali mlademu Mihi Blažiču, tudi kapetanu slovenske reprezentance do 19 let.
Lendavčani so še vedno razburjeni zaradi slabega sojenja na zadnji tekmi proti Celju, kjer je Mitja Žganec rdeči karton pokazal kar trem nogometašem Nafte. Zaradi tega bodo na Bonifiki močno oslabljeni, manjkali bodo Stjepan Caban, David Tomažič Šeruga in Adrian Kocsis.

Lestvica:
MARIBOR 13 8 3 2 29:15 27 HIT GORICA 14 7 3 4 23:12 24 OLIMPIJA 14 6 5 3 24:19 23 RUDAR 13 5 5 3 20:16 20 MURA 05 14 5 5 4 13:17 20 CM CELJE 14 5 3 6 20:18 18 DOMŽALE 14 5 3 6 18:21 18 NAFTA 14 3 5 6 15:17 14 LUKA KOPER 14 2 6 6 13:22 12 TRIGLAV 14 3 2 9 6:24 11