Sreten Sretenović si je spomladi privoščil že kar nekaj napak, a Mile Ačimović je prepričan, da se bo po slabem obdobju pobral. Zanj je še vedno najboljši osrednji branilec v ligi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Sreten Sretenović si je spomladi privoščil že kar nekaj napak, a Mile Ačimović je prepričan, da se bo po slabem obdobju pobral. Zanj je še vedno najboljši osrednji branilec v ligi. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Rudar - Maribor
V Velenju želijo več gledalcev na tribune zvabiti s posebno akcijo, saj bodo imeli vsi imetniki sezonskih vstopnic za RK Gorenje prost vstop na nogometno tekmo. Foto: MMC RTV SLO/Andrej Cundrič
Aleš Mejač
Aleš Mejač je v sredo v Velenju na 102. tekmi dosegel svoj prvi zadetek v dresu Maribora. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Boštjan Zelko in Erik Janža
Prekmurski derbi je pomemben za obe ekipi - Nafta se bori za obstanek, Mura za čim višje mesto tik pod vrhom. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
V Novi Gorici boj za drugo mesto

Tam se bosta pomerila neposredna tekmeca za drugo mesto Hit Gorica in Olimpija. Vijoličasti bodo morali ob 18.00 sicer najprej opraviti svoje delo, saj le točka ne bo dovolj za spogledovanje z novo zvezdico. V primeru uspeha pa bodo upali na zmago Gorice ali remi v Športnem parku, kjer bodo gledalci prvi sodnikov žvižg slišali ob 20.00.

Pred dvema letoma so se ravno v Velenju naslova veselili Koprčani, lani pa so imeli Mariborčani "zabavo" v Ajdovščini.
30. KROG
Sobota ob 17.00:
LUKA KOPER - CELJE

Koprčani, ki so sedem tekem neporaženi (pet zmag ter remija proti Mariboru in Gorici), bi se z novimi tremi točkami še bolj približali Olimpiji in Hitu Gorici, ki se bosta pomerila na medsebojni tekmi. Na Bonifiki je seveda po uspešni seriji spokojno vzdušje. Zaradi rdečega kartona v Stožicah bo srečanje izpustil Srebrenko Posavec. Celjani so se v sredo v Šenčurju v 86. minuti izognili porazu v polfinalu pokala, na težkem igrišču so bolje igrali v prvem polčasu. Zadnje gostovanje v Kopru imajo v lepem spominu, saj so zmagali z 2:1. Tokrat naj bi tekmeca poskušali presenetiti s protinapadi. Zaradi poškodbe v ekipi ne bo Bekima Kapića.

Ob 18.00:
RUDAR - MARIBOR

Z novo zmago v Velenju (v sredo so v pokalu slavili s 4:2) in remijem ali porazom Olimpije v Novi Gorici bi se vijoličasti že veselili jubilejnega desetega naslova državnega prvaka v samostojni Sloveniji. Mariborčani so na dobri poti, da po letu 1997 in 1999 tretjič osvojijo dvojno krono, potem ko so si v sredo v drugem delu tekme priigrali visoko prednost pred "knapi" v polfinalu Pokala Hervis. Rudar, ki je bil v prvem polčasu boljši tekmec, v tej sezoni v prvenstvu proti Mariboru ni osvojil še niti točke. Velenjčani so štiri tekme brez poraza. Zaradi poškodbe bosta manjkala Boštjan Jelečević in Elvis Bratanović, vprašljiv je nastop Sebastjana Berka. Trener Maribora Darko Milanič pričakuje podobno tekmo kot v sredo, torej pritisk gostiteljev na začetku srečanja. Prvaki so v dobri strelski formi, Nafti so v soboto dali šest zadetkov.

NAFTA - MURA 05

Prekmurski derbi bo znova zanimiv, čeprav se obe ekipi soočata s težavami na in ob igrišču. Obe sta nazadnje dvakrat izgubili, Mura proti tekmecema za najvišja mesta Kopru in Gorici. Na treh letošnjih medsebojnih obračunih sta moštvi izenačeni: vsako ima po eno zmago v Fazaneriji, jesenski dvoboj v Lendavi pa se je končal z remijem 2:2. Nafta je spomladi še brez zmage, doma je v celotni sezoni izgubila osemkrat. Kaznovanih igralcev ni, vprašljiv pa je nastop Dejana Sreša, Darka Atanasova in Naserja Kajtazija. Pri Muri bosta zaradi kartonov manjkala kapetan Fabijan Cipot in najboljši strelec Nusmir Fajić, poškodovan je Leon Horvat.

Ob 20.00:
DOMŽALE - TRIGLAV

Srbski trener Stevan Mojsilović je v Domžale prinesel trdo delo na treningih, več pozornosti kot njegov predhodnik Darko Birjukov namenja obrambi. Po dveh jesenskih zmagah Domžal se je tretja letošnja tekma med obema tekmecema v Kranju končala z izidom 1:1, kar je bila prva točka Triglava proti Domžalam po sezoni 2001/02. Triglav, ki nujno potrebuje točke, če želi ujeti predzadnjo Nafto, lahko znova računa na prebujenega Dejana Burgarja (strelca treh zadetkov v Novi Gorici in Lendavi, od koder so Gorenjci prinesli štiri točke) in Bernarda Stjepanovića.

HIT GORICA - OLIMPIJA (prenos na TV Slovenija 2 in MMC-ju)

Maribor, Mura in Koper. To so ekipe, ki so spomladi že premagale Olimpijo. V primeru novega poraza bi se v ljubljanskem moštvu prižgal alarm. Nad zadnjimi predstavami razumljivo nista navdušena niti predsednik kluba Izet Rastoder in športni direktor Mile Ačimović. Novogoričani so v tej sezoni dvakrat že ugnali "zmaje", tako doma kot v gosteh. Tudi tretja tekma se je končala z izidom 2:1, le da tedaj v korist Olimpije. V domačem moštvu, ki sicer v Športnem parku ni preveč prepričljivo (5 zmag, 7 remijev, 2 poraza), imajo nekaj zdravstvenih težav Miha Mevlja, Aris Zarfović in Matija Širok, vendar naj bi bili vsi trije do tekme pripravljeni. Kaznovan je Dejan Žigon. Pri Olimpiji imata kartone Matic Fink in David Kašnik, med poškodovanimi je tudi Boban Jović, čigar nastop je vprašljiv. Vrača se Milan Anđelković. Sodnik bo Slavko Vinčić iz Maribora.

Lestvica:                            
MARIBOR           29 20 6  3 67:30 66
OLIMPIJA          29 14 7  8 47:32 49
HIT GORICA        29 13 8  8 42:29 47
LUKA KOPER        29 12 8  9 41:32 44
MURA 05           29 13 5 11 38:39 44
RUDAR             29 10 9 10 48:40 39
DOMŽALE           29 10 6 13 35:44 36
CELJE             29  8 7 14 36:44 31
NAFTA             29  5 9 15 30:54 24
TRIGLAV           29  5 5 19 14:53 20
V Novi Gorici boj za drugo mesto