53-letni Rodolfo Vanoli je v Ljubljano prišel zmagovat in osvajat naslove. Foto: www.alesfevzer.com
53-letni Rodolfo Vanoli je v Ljubljano prišel zmagovat in osvajat naslove. Foto: www.alesfevzer.com
Olimpija začela priprave na novo sezono

Italijanski strokovnjak je ob koncu lanske sezone vskočil na Olimpijino klop kot "gasilec" in uspešno opravil svojo nalogo, saj je zmaje popeljal do prvega naslova prvaka po 21 letih. Tokrat bo lahko ekipo oblikoval po svojem okusu.

"S predsednikom sva si zelo podobna, imava isto miselnost, tudi on želi zmagovati. Skupaj bomo našli in pripeljali dva ali tri igralce, ki nam bodo lahko pomagali, da bo ekipa še boljša, da bo naredila korak naprej," pravi Vanoli. Več pa v spodnjem intervjuju, ki ga je z Vanolijem za TV Slovenija opravil Anže Bašelj.


Ni minilo veliko časa od zadnje tekme in osvojitve naslova prvaka, prav tako ne časa za počitek. Spomini so verjetno še sveži, prav tako pa zastavljeni načrti za prihajajočo sezono?
Lepo je bilo zmagovati, še lepše pa potem videti celo mesto, ki slavi. To je res nekaj prečudovitega. To so trenutki, to so zgodbe, ki si jih bom za vedno zapomnil in jih nosil v svojem srcu. Prav tako sem prepričan, da bomo tudi mi ostali v srcu naših navijačev. Ampak morali bomo biti še močnejši, kajti zdaj smo prvaki, in to želimo ostati še mnogo let. Vemo, da bo pot zelo dolga in naporna, toda zagotovo bomo dosegli še marsikaj velikega.

V prejšnji sezoni ste na klop Olimpije sedli ob zaključku, zdaj ste tu od začetka. Kakšne spremembe lahko pričakujemo?
Zagotovo bo veliko več časa za delo in vključitev moje filozofije v način dela in igre. Ob koncu preteklega prvenstva sem na hitro preučil situacije in poskušal čim manj spreminjati in zapletati stvari. Zdaj je drugače. Imam zelo jasno postavljene ideje, tudi strokovni štab bo bolj prilagojen mojemu delu. To bo pripomoglo k temu, da bom ekipo dvignil še na višjo raven.

Kakšne spremembe v sistemu igre lahko pričakujemo? Kako je s prihodom novih igralcev?
Zdaj imam na voljo le te, ki so danes na treningu, novih še ni. Vsi skupaj si seveda želimo novih uspehov, tako klub kot tudi predsednik in jaz osebno. Tukaj nisem ostal zaradi denarja, tukaj sem ostal zato, ker želim še naprej zmagovati. S predsednikom sva si zelo podobna, imava isto miselnost, tudi on želi zmagovati. Skupaj bomo našli in pripeljali dva ali tri igralce, ki nam bodo lahko pomagali, da bo ekipa še boljša, da bo naredila korak naprej.

Priprave začenjate v Ljubljani, nato se boste preselili na Roglo - ostajate torej v Sloveniji?
Načrtno sem za začetek priprav izbral Ljubljano, kajti če se nam bo pridružil kak nov igralec, želim, da takoj začuti ta vonj po zmagi, želim, da takoj začuti, kako mesto hrepeni po tem, da še naprej zmagujemo. Zato sem se želel vrniti sem in ob vrnitvi sem začel iskati mesto za priprave prav v Sloveniji. Ljubljana je srce Slovenije, Ljubljana predstavlja Slovenijo in želim, da se pripravljamo tu. Lahko bi šli v Avstrijo ali kam drugam, toda tam je spet drugačna miselnost. Želim, da se čuti ta pozitivna energija, ki jo imamo tu, kajti za nove uspehe je zelo pomembno, da mi bo uspelo dolgoročno zadrževati zmagovalno miselnost.

Kmalu vas čakajo tudi evropske tekme. Kakšni so cilji v Evropi?
Evropska sezona se bo za nas začela konec meseca, tako da imamo dovolj časa za pripravo. 20. junija bo žreb in prepričan sem, da je ta ekipa lahko uspešna tudi v Evropi. Z nasprotniki se ne obremenjujem, kajti prepričan sem, da z našim pristopom, našo miselnostjo in igro lahko preskočimo marsikatero oviro.

Olimpija začela priprave na novo sezono