Mura je na napeti tekmi zadnjega kroga domačega prvenstva s 3:1 v Ljudskem vrtu premagala Maribor. Foto: BoBo/Miloš Vujinović
Mura je na napeti tekmi zadnjega kroga domačega prvenstva s 3:1 v Ljudskem vrtu premagala Maribor. Foto: BoBo/Miloš Vujinović
Sorodna novica Prekmurci osvojili Ljudski vrt: Mura prvič državni prvak!

"Ooooo – ole, ole, ole, ti si naša ljubezen ..." Tako je bilo slišati nepopisno veselje murašev, ko je sodnik odpiskal konec tekme, je za Radio Slovenija poročala Gabrijela Milošič.

Nogometaši Mure prvič državni prvaki v 30-letni zgodovini prvoligaškega tekmovanja

"Verjel sem, da bodo naši igralci in Šimundža naredili vse. Tako sladka zmaga v zadnjem kolu, ko se odloča za prvaka prvenstva, je najslajša zmaga, kar je Mura danes naredila," je bil vesel eden izmed navijačev. V čustvenih odzivih so navijači še povedali: "Sem si vedno želel, da je Mura prva, danes ne bom mogel več spati." "Za Prekmurje je to neverjetno, res." "Fenomenalno se imamo, fešta celo noč." "Prvič v zgodovini, najboljše, super." "Zmagali smo, to je to, vrhunsko."

Sorodna novica Šimundži skandirale tudi Viole

Navijači – mladi, malo manj mladi, moški, ki niso skrivali solz, ženske, otroci, vsem na Fazaneriji so se uresničile dolgoletne sanje. "Mislila sem, da tega ne bo nikoli, ampak hvala bogu zmaga, čestitam."

Cipot in Kokol na sprejemu prvakov najbolj pohvalila trenerja Šimundžo

Ne le na konec tekme, navijači so nestrpno čakali tudi na dvig pokala. Ko so to dočakali, se je nadaljevalo navijaško rajanje: "Oooooooooooooooo, Mura, Mura ..." Saj so prekmurski športni junaki zasluženo: "Šampioni, šampioni, šampioni ..."

In proslava se je nadaljevala pozno v noč. Vrhunec se je zgodil malo pred eno uro zjutraj, ko je avtobus z nogometaši prispel pred mestni stadion. Kljub pozni oziroma zgodnji uri je nogometne junake pričakala nekajtisočglava množica.

Nogometaši Mure poskrbeli za evforijo
Razočaranje v taboru viol

"Zmagal je tisti, ki je imel večjo željo"
V Mariboru so skupinski ogled tekem omogočili na Štuku in Grajskem trgu. Domači navijači so zadnje minute finala spremljali v tišini, a kljub porazu vijoličastih pretiranega razočaranja med zbranimi ni bilo opaziti. "Pošteno je, da si po vseh teh letih naslov prisluži Mura in da se uvrsti v Ligo prvakov." "Lepa tekma, zmagal pa je tisti, ki je imel večjo željo." "Privoščim Muri, odlično so igrali," pa je bilo mogoče slišati med navijači Maribora.

Navijači so se sicer na tribune Ljudskega vrta vrnili po 14 mesecih. Zbralo se jih je 3500, večinoma privržencev vijoličastih. Spodaj si lahko ogledate nekaj navijaškega utripa s tekme.

Prekmurska banda kronala izjemno sezono na odločilni tekmi v Ljudskem vrtu