Filip Valenčič je v 5. minuti s krasnim strelom ukanil Jasmina Handanovića. Foto: Aleš Fevžer
Filip Valenčič je v 5. minuti s krasnim strelom ukanil Jasmina Handanovića. Foto: Aleš Fevžer

Fantom bi rad čestital za borbo, obljubili smo, da bomo zmagali v Ljudskem vrtu. To je super popotnica za nedeljo. Imeli smo nekaj priložnosti, bili smo dosti boljši od Maribora - če bi zadeli drugi gol, bi morda kaj dosegli, ampak ni se izšlo.

Andrej Razdrh, trener Olimpije
Darko Milanič
Darko Milanič z razpletom tekme ni bil zadovoljen, a je vesel, da se je njegovim varovancem uspelo uvrstiti v polfinale Pokala Slovenije. Foto: Reuters
Zadetek Valenčiča premalo za napredovanje Olimpije

V Stožicah so aktualni državni prvaki zmagali s 3:1, kar pomeni, da bi si lahko pred domačimi gledalci privoščili tudi poraz z 0:2. Edini zadetek na tekmi je že v uvodnih minutah dosegel Filip Valenčič. Ljubljančani so večkrat nevarno pritisnili, a za preobrat v skupnem izidu jim je zmanjkalo moči.

Valenčič hitro matiral Handanovića
Ljubljančani so tekmo začeli odlično, že v 5. minuti so smuknili v vodstvo. Po Šporarjevi podaji z glavo je z razdalje mojstrsko Jasmina Handanovića ukanil Filip Valenčič. Mariborčani so se hitro pobrali, v 18. minuti je s fantastično obrambo izenačenje preprečil Aleksander Šeliga. Z leve strani je pred vrata predložek poslal Dejan Mezga, z glavo je proti vratom ustrelil Robert Berić. Tri minute pozneje so vijoličasti resno zapretili še dvakrat - po strelu Marcosa Tavaresa je z golove črte žogo izbil Nemanja Mitrović, takoj zatem je Olimpijin branilec blokiral še strel Berića.

Do odmora so zeleno-beli nevarno pritisnili še v 38. minuti, ko je v protinapad zdrvel Valenčič, a je s pravočasnim posredovanjem žogo pred njim izbil Handanović, in minuto pred iztekom rednega dela prvega polčasa, ko rezervist Vicente na drugi vratnici ni pričakoval Valenčičevega predložka.

Mariborčani močnejši v drugem polčasu
V uvodnih minutah drugega polčasa so gostitelji igrali odlično, hitro so pritisnili na vrata Šelige, že v tretji minuti nadaljevanja je Berić zadel zunanji del mreže. Gostujoči obrambi je nemalo preglavic povzročil Goran Cvijanović, ki je enkrat sprožil čez gol, drugič pa mu je strel ubranil oprezni Šeliga. Najbolj vroče je bilo v 69. minuti, ko je Agim Ibraimi pred vrata poslal uporaben predložek, Tavares pa je žogo poslal v desno vratarjevo vratnico.

Ljubljančani so večkrat nevarno zapretili, najnevarnejši je bil Valenčič, ki je bil vseskozi trn v peti mariborske obrambe, v 86. minuti je z diagonalnim strelom z desne strani za las zgrešil daljši vratarjev kot. Vijoličasti so derbi izgubili, a se veselijo uvrstitve med najboljše štiri ekipe v letošnjem Pokalu Slovenije.

Razdrh: To je super popotnica za nedeljo
"Fantom bi rad čestital za borbo, obljubili smo, da bomo zmagali v Ljudskem vrtu. To je super popotnica za nedeljo. Imeli smo nekaj priložnosti, bili smo dosti boljši od Maribora - če bi zadeli drugi gol, bi morda kaj dosegli, ampak ni se izšlo," je po tekmi dejal trener Andrej Razdrh. Darko Milanič, trener Maribora, pa je povedal: "Ne moremo biti zadovoljni z rezultatom današnje tekme. Uresničili smo sicer cilj, ki smo ga imeli - premagali smo Olimpijo v dveh tekmah. Ko igraš v takem tekmovanju, je cilj, da greš naprej in mi smo to naredili. Kar se tiče tekme, bi morali v prvih 20 minutah, ko smo bili bistveno boljši nasprotnik, zadeti. Enostavno zaradi pozitivnega izida s prve tekme nismo bili pravi. Vseeno čestitke fantom za uvrstitev v polfinale."

Pokal Slovenije, četrtfinale, povratna tekma:
MARIBOR - Olimpija 0:1 (0:1) 3:1
5.000; Valenčič 5.

Maribor: Handanović, Milec, Potokar, Rajčević, Viler, Ibraimi, Cvijanović, Mertelj, Mezga (89./Filipović), Berić (76./Smrekar), Tavares.

Olimpija: Šeliga, Fink, Zarifović, Mitrović (77./Kovačević), Baskera (85./Bešić), Lovrečič, Kapun, Trifković, Omladič, Šporar (38./Vicente), Valenčič.

Sodnik: Matej Jug (Tolmin)

V krepkem tisku je izid s prve tekme.

V polfinale so se že uvrstili Aluminij, Celje in Triglav. Žreb polfinalnih parov bo v petek.

Fantom bi rad čestital za borbo, obljubili smo, da bomo zmagali v Ljudskem vrtu. To je super popotnica za nedeljo. Imeli smo nekaj priložnosti, bili smo dosti boljši od Maribora - če bi zadeli drugi gol, bi morda kaj dosegli, ampak ni se izšlo.

Andrej Razdrh, trener Olimpije
Zadetek Valenčiča premalo za napredovanje Olimpije