Izkupiček Kruna Jurčića na prvih treh tekmah na mariborski klopi je zmaga, poraz in remi. Foto: BoBo
Izkupiček Kruna Jurčića na prvih treh tekmah na mariborski klopi je zmaga, poraz in remi. Foto: BoBo
Nejca Vidmarja je ukanil le Marcos Tavares, ki je dosegel četrti zadetek v sezoni. Foto: BoBo
Jurčič: Igralci naj ne poslušajo tribun
Izjemne obrambe Vidmarja v Ljudskem vrtu

Serijski državni prvaki niso unovčili spodrsljaja Olimpije proti Zavrču, tako da razlika ostaja velikih devet točk. Mariborčani so bili v obračunu z Domžalami boljši, napadali so ves čas in si ustvarili kopico priložnosti, toda v vratih je bil izjemni Nejc Vidmar, ki je rahljal živce predvsem Marcosu Tavaresu in Jeanu Phillippu Mendyju.

Brazilcu je uspelo v 49. minuti izkoristiti spodrsljaj gostujoče obrambe, a je že devet minut pozneje za končnih 1:1 zadel Slobodan Vuk. Rezervist z najbolj prežvečenim priimkom v zadnjih dneh v mestu ob Dravi se je najboljše znašel po prostem strelu in je odbito žogo z enajstih metrov pospravil za hrbet Jasmina Handanovića.

Nadaljevanje razprodaje točk v Ljudskem vrtu
Jurčića točka na premieri v Ljudskem vrtu seveda ni zadovoljila. "Če vratar ubrani toliko 100-odstotnih priložnosti, potrebuješ veliko sreče, da dosežeš boljši rezultat, kot nam ga je uspelo nocoj. Seveda z njim nismo zadovoljni," je povedal Jurčić, ki je na treh tekmah od prihoda na klop Maribora zbral le štiri točke. Na šestih domačih tekmah v sezoni imajo vijoličasti le 50-odstotni izkupiček, torej devet točk. Hrvaški strateg je okrcal tudi navijače, ki se jih je na tribunah zbralo 4.500. "Neugodno sem presenečen s toliko negativne energije. Nogomet ima svoje zakonitosti. Ne more iti vsaka žoga v gol," je povedal Jurčić.

Bočni branilec Petar Stojanović je bil zadovoljen s predstavo svojega moštva, vendar obžaluje izgubo dveh točk: "Pokazali smo dobro igro, ustvarili smo si veliko priložnosti, vendar je njihov vratar obranil vse, kar je šlo v okvir vrat. Dali smo vse od sebe, ampak na koncu nismo bili nagrajeni s tremi točkami." Maribor je proti vratom sprožil 13 strelov, od tega 7 v okvir gola.

Obramba Domžal klonila po 413 minutah
Domžalčani so dobili gol po 413 minutah, kar je najdaljše obdobje brez prejetega zadetka v tej sezoni slovenskega prvenstva. Vidmar je branil na reprezentančni ravni, vendar je kljub temu prevzel krivdo za zadetek. "Vedno si želim več. Na žalost sem imel pri zadetku Mariborčanov tudi jaz prste vmes, saj je bil gol tudi plod slabe komunikacije z ekipo."

Tudi trener gostov Luka Elsner je moral izpostaviti igralca tekme. Zadovoljen je bil s prvim polčasom, ne pa tudi drugim. "Želel bi si, da bi se prvi polčas, ki smo ga res kakovostno odigrali, tako v postavitvi kot v prehodu v napadu, razvlekel v drugi del. Žal ni bilo tako. Ponovno nas je držal nad vodo naš reprezentančni vratar Vidmar."

''Gola nismo dosegli zaradi zamenjave in spremembe sistema, saj je padel po prekinitvi in odbiti žogi. To ni bila taktična rešitev, ki bi pripeljala do zadetka. Daleč od tega. Trenutno gredo Vuku stvari dobro od rok in danes nam je prinesel točko. Kljub temu sem bil prepričan, da bomo popolnoma nenevarni, če ne zaigramo z dvema napadalcema. Morda smo s tem malce obudili upanje v ekipi in vesel sem, da se je zamenjava izkazala za dobro. Zasluge za točko pa gredo v celoti igralcem. Taktična sprememba zagotovo ni bila ključna za točko,'' je povedal Elsner. Domžale v tej sezoni na gostovanjih še ne poznajo poraza.

V soboto se v Domžalah obeta razprodan stadion
Maribor bo v nedeljo v 12. krogu gostoval pri Krškem, Domžale pa v soboto pričakujejo vodilno Olimpijo, za katero zaostajajo za pet točk. Zanimanje za gostovanje Ljubljančanov v Domžalah je izjemno in v klubu pričakujejo, da bo stadion prvič po gostovanju Stuttgarta pred desetimi leti premajhen za vse.

Jurčič: Igralci naj ne poslušajo tribun
Izjemne obrambe Vidmarja v Ljudskem vrtu