Dalibor Volaš, ki je na 133 prvoligaških nastopih v dresu Kopra, Maribor in Nafte zabil 44 golov, je igralec, ki je 9. maja 2009 z golom proti Celju prinesel Mariboru osmi naslov državnega prvaka. Foto: Marko Madžarac
Dalibor Volaš, ki je na 133 prvoligaških nastopih v dresu Kopra, Maribor in Nafte zabil 44 golov, je igralec, ki je 9. maja 2009 z golom proti Celju prinesel Mariboru osmi naslov državnega prvaka. Foto: Marko Madžarac
Arpad Vaš (Nafta)
Usoda lendavske Nafte visi na nitki. Foto: Sandi Fišer
Nafta na robu stečaja

Napadalec, ki se je uveljavil v dresu Kopra, od koder se je podal v Maribor, bo svojo kariero najbrž nadaljeval v Moldaviji oz. Pridnestrju, kjer bo zaigral za Šerif Tiraspol. V najuspešnejšem moldavskem klubu, ki je letos igral tudi v Evropski ligi, že uspešno igra nekdanji član Maribora Miral Samadržić. "Volaš ima ponudbo, nekako je z eno nogo že zunaj Maribora. Dokler pa se zgodba ne razplete, je o tem težko govoriti," je v ponedeljek zvečer pojasnil športni direktor vodilnega moštva Prve lige si Zlatko Zahović.

Trije novinci v vijoličasti obrambi
Ob predstavitvi Etiena Velikonje (Gorica) so osemkratni prvaki podpisali še pogodbo z Nejcem Potokarjem (Triglav). "Veselim se novega izziva v karieri. Najprej se želim dokazati trenerju na treningih, pridobiti zaupanje in menim, da bom potem nagrajen tudi z minutažo na igrišču," je povedal Potokar, ki bo zaostril konkurenco v obrambi. Vrzel v branilski vrsti po odhodu Siniše Anđelkovića v Palermo in Elvedina Džinića v Charleroi bosta skušala zapolniti tudi Brazilec Gabriel Silva (Olimpija) in Jovan Vidović (Domžale).

Ali se lahko Nafta še reši?
Medtem ko Maribor in Gorica govorita o poravnanih računih, pri čemer so dolgove zakrpali predvsem s prodajo igralcev, zadnja ura bije lendavski Nafti.

"Usoda Nafte je še naprej negotova, saj se klub še ni uspel dogovoriti o nadaljnjem sodelovanju s podjetjem Nafta Lendava. Trudimo se, da bi vseeno uspeli zagotoviti pogoje za pričetek priprav in nemoteno igranje v spomladanskem delu, v nasprotnem primeru bi Nafta morala iti v stečaj in članskega nogometa v Lendavi to spomlad ne bi gledali. Potekajo intenzivni pogovori z novimi in starimi sponzorji, največji poudarek je trenutno namenjen deblokadi transakcijskega računa, ki onemogoča vsakršno finančno poslovanje. Odgovor na to vprašanje bomo dobili v sredo," so sredo kot odločilni dan v sporočilu za javnost označili v vodstvu Nafte.

Buzeti že prestopil na ukrajinsko ladjo
Zaradi neizpolnjenih obveznosti je pogodbo z lendavskim klubom že prekinil eden nosilcev igre Rok Buzeti, ki je že sklenil načelni dogovor z neimenovanim ukrajinskim prvoligašem, kateremu se je 22-letni vezist že pridružil na pripravah v Turčiji.

Čoralić odhaja, Jukan prihaja?
Alen Čoralić
je sporazumno prekinil pogodbo s Primorjem, ki naj bi ga v spomladanskem delu okrepil Amer Jukan.

Nafta na robu stečaja