Predsednik NK Zavrč Miran Vuk ostro nasprotuje odločitvi licenčne komisije NZS-ja. Foto: www.alesfevzer.com
Predsednik NK Zavrč Miran Vuk ostro nasprotuje odločitvi licenčne komisije NZS-ja. Foto: www.alesfevzer.com
Vuk: Očitno imajo na NZS-ju pomembnejše delo

Že med tednom je odvetnik Zavrča Igor Majnik izrazil veliko začudenje, kako je lahko dolg v višini šest tisoč evrov dovolj velik greh, da se klub vrže iz najelitnejšega nogometnega tekmovanja na sončni strani Alp. "Apeliram na NZS, naj osebnih zamer ne prevali na NK Zavrč, ki je zrel klub z določenim številom selekcij," je med drugim dejal.

Bo imel NZS velike težave z Uefo?
V klubu so prepozno poravnali dolg, to je predsednik tudi priznal. A po njegovem mnenju je kazen prestroga, nanjo se bodo ponovno pritožili. "Pravniki, ki delajo z Uefo, so nam dali zanesljiva zagotovila, da so (pri NZS-ju) naredili dve kardinalni napaki in bo imela nogometna zveza z Uefo velike probleme, na koncu pa še z nami," je v pogovoru z novinarjem TV Slovenija Davidom Jakopičem povedal Vuk in dodal: "Če bi angleška zveza iz lige vrgla Manchester, bi to stalo milijardo funtov. Ker so nas, pa bo to mogoče stalo 15, 20 milijonov."

Brez elite zaradi izgubljene licence
Zavrč je v pretekli sezoni zasedel 9. mesto na prvenstveni lestvici, a je dobil dodatne kvalifikacije proti Aluminiju in si zagotovil obstanek v prvi ligi. Toda zaradi izgubljene licence je ostal brez mesta med elito, NZS pa je v prvo ligo povabil Aluminij, ki je povabilo že sprejel. "Lahko ti vzamejo ligo, ne morejo pa ti vzeti ponosa," je nadaljeval Vuk: "Ti objekti bodo ostali naprej za kakšno drugo ligo, mi jih bomo vzdrževali."

Sklenil je: "Prepričan sem, da bo morala nogometna zveza počistiti s temi šarlatani in kurjimi tatovi, ki jih imajo v svojih vrstah, da bo nogomet enkrat postal čist." Dodatnih pojasnil Nogometna zveza Slovenije ni želela podati.

Vuk: Očitno imajo na NZS-ju pomembnejše delo