Mariborčani so proslavili naslov državnega prvaka pred množico navijačev na južni ploščadi Ljudskega vrta. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Mariborčani so proslavili naslov državnega prvaka pred množico navijačev na južni ploščadi Ljudskega vrta. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
Maribor
Pri proslavi so sodelovala tudi mična dekleta. Foto: MMC RTV SLO/Rene Gomolj
"Novoletno" slavje v Mariboru

Po tekmi Maribor - Luka Koper (1:1), s katero se je končala sezona 2011/12 v Prvi ligi si, sta novinarju TV Slovenija Saši Jerkoviću prve misli zaupala trener Darko Milanič in športni direktor Zlatko Zahović.
DARKO MILANIČ

Darko, čestitke za naslov. Maribor je desetič prvak.
Prevevajo nas čudoviti občutki. To zdaj doživljamo že nekaj krogov, ko smo tudi uradno prvi. Tudi današnja tekma je pokazala, da smo pravi in da znamo skupaj z našimi navijači v Ljudskem vrtu pričarati res dobro tekmo.

Nobene spokojnosti, nobene mirnosti ni bilo, ko je Koper vodil z 1:0, ampak prav nasprotno. Želeli in hoteli ste več, hoteli ste do konca, hoteli ste zmago.
Skozi vso sezono ponavljamo, da želimo zmagovati, tako je bilo tudi v tej končnici, ne glede na to, da smo bili že od 31. kroga prvaki. Želeli smo pokazati, da smo res najboljši, in mislim, da nam je to odlično uspelo.

Ste jeseni že vedeli, da bo Maribor premaknil meje do te meje, kjer so zdaj?
Imeli smo lepo prednost in en teden na začetku spomladi (zmage nad Domžalami, Muro in Olimpijo, op. a.) nam je naredil to, kar imamo zdaj. Naša naloga je, da trdo in odgovorno delamo naprej. Čudovito je, da imamo takšno točkovno prednost, kot jo imamo letos. Zavedamo pa se, da moramo tudi v prihodnje, torej že od jutri naprej, trdo delati, da bi bili tako uspešni.
Zgodila sta se vam pravzaprav samo dva spodrsljaja, poraz proti Nafti doma in tisti v Kranju v prvem spomladanskem krogu.
Tudi to se mora zgoditi, da bi bil boljši.

ZLATKO ZAHOVIĆ
Pred začetkom pomladi ste dejali, da vas nihče ne bo mogel premagati, pa vas je takrat Triglav. No, tedaj je bilo kmalu jasno, da je bil to samo spodrsljaj, fantastično je potem šlo vse v nadaljevanju.
Ko si uspešen, imaš lahko tudi slab dan. Mi smo imeli samo enega in smo se potem iz tega nekaj naučili in nadaljevali tisto pot, ki smo si jo začrtali.

Je to najbolj posebna sezona po vaši igralski karieri?
Gotovo je zelo dobra sezona. Osvojili smo prvenstvo, igramo v finalu pokala, bili smo v Evropski ligi. Ampak najpomembneje je, da Maribor redno izplačuje plače, nikomur ni nič dolžan, celo zaposluje ljudi, se pravi, da je to nekaj več kot samo nogomet.

Naslov prvaka je seveda izjemen izziv tudi za vas. Vrsta pred tržnico Maribora je prav gotovo dolga, tu so ogledniki in kupci. Kakšna bodo prizadevanja Maribora, kaj si želi?
Moja prednost je ta, da ko drugi začnejo delati, imam jaz že vse pripravljeno.

Je torej Maribor preskrbljen za prihodnjo sezono?
Brez skrbi.

Vsi igralci ostanejo?
Bomo videli.

"Novoletno" slavje v Mariboru