Anton Žlogar. Foto: www.alesfevzer.com
Anton Žlogar. Foto: www.alesfevzer.com

"Anton Žlogar od danes naprej ni več trener Mure. Žlogar in vodstvo kluba sta se po pogovorih sporazumela o prekinitvi sodelovanja. Sodelujoči po pogovorih o viziji nadaljnjega razvoja članske ekipe ocenjujejo, da je sprejeta odločitev najboljša za obe strani in odgovorna do kluba," je Mura zapisala na X-u.

Žlogar je Muro vodil od letošnjega februarja. Prekmurci so na sedmih tekmah v letošnji sezoni zbrali 12 točk in so na petem mestu prvenstvene lestvice.

Matjaž Kek mlajši (desno) ob očetu na majskem derbiju med Mariborom in Olimpijo v Ljudskem vrtu. Foto: www.alesfevzer.com
Matjaž Kek mlajši (desno) ob očetu na majskem derbiju med Mariborom in Olimpijo v Ljudskem vrtu. Foto: www.alesfevzer.com

V Muri veliko pričakujejo od novega vlagatelja. George Juncaj se je pred štirimi desetletji iz Črne gore odpravil v ZDA in finančno uspel. V Mursko Soboto je prišel z namenom, da kupi lastniški delež v NŠ Mura, ki praznuje stoletnico. S Prekmurci sodeluje že več mesecev, tesneje od junija, v ponedeljek pa so ga na Fazaneriji uradno predstavili.

"Projekt peljemo naprej. Muro želimo popeljati višje, na evropsko raven. Za nadaljnji razvoj kluba potrebujemo širšega partnerja, ki nam lahko pomaga uresničiti te cilje. To je bila ena od zadnjih točk v naši dolgoročni strategiji, v kateri smo zapisali, da je Mura po tem, ko se pojavi na evropskem zemljevidu, zrela za iskanje strateškega partnerja. To smo dejavno začeli pred dobrim letom, lansko poletje smo se dobro pripravili, jeseni tudi začeli. Pred osmimi meseci se je kot eden od potencialnih kandidatov pojavil gospod Juncaj, povezava do njega pa je bil Agron Šalja," je pojasnil predsednik Robert Kuzmič.

Po poročanju več medijev je Žlogar odstopil zaradi različnih pogledov na vlogo v ekipi sina Georgea Juncaja Stevena, ki ga je oče tudi pripeljal v klub. Iz ameriškega nižjeligaša Michigan Stars sta na Fazanerijo prišla še dva nogometaša, Hunter Olson in Colin Stripling.

Steven Juncaj je v spomladanskem delu sezone 2022/23 v prvi ligi nosil dres Gorice, ko je George finančno sodeloval s tamkajšnjim klubom. Odigral je 12 tekem, a ni navdušil.

Sorodna novica George Juncaj ima dolgoročen načrt in želi Muro popeljati na evropsko raven