Bate Borisov je proti velikemu Juventusu že v 23. minuti vodil z 2:0. Foto: Reuters
Bate Borisov je proti velikemu Juventusu že v 23. minuti vodil z 2:0. Foto: Reuters
Bernd Schuster
Bernd Schuster je priznal, da je imel Real tudi veliko sreče. Foto: EPA

Potem ko je Vicenzo Iaquinta z dvema zadetkoma rešil "staro damo" pred sramotnim porazom proti beloruskemu palčku Bate Borisovu (2:2), je Ranieri v igri svojega moštva našel tudi svetlo točko: "Naš odgovor na njihovo vodstvo z 2:0 je bil odličen," in pohvalil nasprotnika: "Tem fantom iz Belorusije moram čestitati. Tekli so, kot da bi jih bilo 22, ne pa 11."

Aršavin objokuje zamujene priložnosti
Izgubljeni točki v Minsku, kjer Real Madrid in Zenit pričakujeta poln izkupiček, bi lahko Juventus drago stali. Torinčani v naslednjem krogu gostijo Real, ki je prišel do srečne zmage v St. Petersburgu (1:2). Zenitov zvezdnik Andrej Aršavin je objokoval zamujene priložnosti: "Sami smo si krivi. Imeli smo toliko priložnosti, pa jih nismo znali izkoristiti. No, ne bom vsega pripisal naši nesreči, mogoče pa je odločila njihova večja kakovost."

Schuster: Zenit bi si zaslužil remi
Trener Zenita Dick Advocaat ni mogel skriti razočaranja: "Ko imate 14, 15 priložnosti proti Realu, je jasno, da imate kakovostno ekipo. Ne morem pa napadalce naučiti, kako naj dajejo gole. Jaz sem ustvaril igro, na njih pa je, da zadenejo mrežo. Čeprav imamo po dveh krogih ničlo, pa se ne predajamo." Trener Reala Bernd Schuster je priznal, da so imeli srečo: "Zelo pomembna zmaga. Rusi so imeli priložnosti in bi si zaslužili remi. Gre za izvrstno moštvo, proti kateremu je zelo težko igrati."

Wenger napoveduje prvo mesto v skupini
Po izjemni predstavi Arsenala proti Portu (4:0) je trener Arsenala Arsen Wenger pozabil na sobotni šokanten poraz proti Hullu (1:2): "Nisem hotel kaznovati igralcev. Včasih jim moraš dati priložnost, da se dvignejo. Prav to sem pričakoval. Lahko bi dosegli še več golov. Zdaj pričakujem, da bomo osvojili prvo mesto v skupini."

R. K.