Andrea Ranocchia želi igrati na evropskem prvenstvu v Franciji. Foto: EPA
Andrea Ranocchia želi igrati na evropskem prvenstvu v Franciji. Foto: EPA
Marco Borriello
Marco Borriello se iz Carpija seli v Bergamo. Foto: EPA

To ni bil edini posel med kluboma, v nasprotno smer je odšel napadalec Eder, trenutno z 12 zadetki drugi najboljši strelec italijanskega prvenstva in tudi reprezentant. Sampdoria je šele na 17. mestu Serie A, Inter pa je četrti s šestimi točkami zaostanka za vodilnim Napolijem.

Borriello bo soigralec Kurtića
Jasmin Kurtić je dobil novega soigralca. Izkušeni 33-letni napadalec Marco Borriello, ki je bil nazadnje član Carpija in zanj na 12 tekmah v tej sezoni dosegel štiri gole, je v preteklosti igral za številne klube (Milan, Roma, Juventus, Genoa, West Ham ...). Z Milanom je osvojil domače prvenstvo, Ligo prvakov in Uefin superpokal. Za reprezentanco Italije je igral sedemkrat.

Pri Atalanti bo v napadu zapolnil vrzel po odhodu Argentinca Germana Denisa, ki se je odločil vrniti v domovino k Independienteju.

Ashley Cole v Los Angeles
Nekdanji angleški reprezentant Ashley Cole, ki je prejšnji torek sporazumno prekinil pogodbo z Romo, bo kariero nadaljeval v Los Angeles Galaxyju. Za ekipo v Ligi Major League Soccer igra tudi nekdanji igralec Liverpoola Steven Gerrard.

Za 35-letnega Cola bo LA Galaxy peti klub v karieri, ki jo je začel Arsenalu, bil vmes eno leto posojen Crystal Palaceu, igral pa je še za Chelsea in Romo. S Chelseajem je leta 2012 osvojil tudi Ligo prvakov, za angleško reprezentanco pa je odigral 107 tekem.