Rodrigo Taddei je snel pajčevino iz Casillasovih vrat. Foto: Reuters
Rodrigo Taddei je snel pajčevino iz Casillasovih vrat. Foto: Reuters
Mirko Vučinić
Mirko Vučinić je takole postavil končni izid. Zamudila sta tako Casillas kot tudi Fabio Cannavaro. Foto: EPA
Manuel Neuer
Nekatere obrambe Manuela Neuerja sodijo v rubriko nemogoče je mogoče. Je rojena nova vratarska zvezda nemškega nogometa? Foto: EPA
Jermaine Jones
Po zadeti enajstmetrovki Jermaina Jonesa se je Schalkejevo slavje na stadionu Dragao lahko začelo. Foto: Reuters
Michael Ballack
Michael Ballack je že v 5. minuti načel Olympiacos. Foto: EPA

Težak večer za domače je napovedal Alberto Aquilani, ki je v 17. minuti v enem napadu sprožil dva izstrelka proti vratom Madridčanov. Najprej je Real rešila vratnica, nato pa odlična obramba Ikerja Casillasa, ki je z zadnjimi močmi žogo izbil v kot. Za Real je v 1. polčasu zapretil Julio Baptista, a je bil Doni ob njegovem prostem strelu na mestu.

Real je po odmoru pritisnil za "odrešilni" zadetek. Blizu mu je bil v 48. minuti, ko je Baptista s prostega strela zadel stičišče prečke in vratnice. Malo pozneje je Doni ukrotil še poskus Mahamadouja Diarraja.

Vučinić v prečko
Roma je vseskozi igrala pogumno in samozavestno. V 66. minuti je privržencem Reala zastal dih, saj je Mirko Vučinić s silovitim volejem z okoli 13 metrov zadel prečko. Črnogorec je bil v glavni vlogi tudi malo pozneje. Na robu kazenskega prostora je preigral Pepeja, ki ga je nato zrušil in z drugim rumenim kartonom odšel v slačilnico.

Taddei najvišji v skoku, Raul unovčil sodniško darilo
Gostje so kmalu izkoristili "luknjo" v obrambi. Z leve strani je podal Max Tonetto, v kazenskem prostoru domačih pa je najvišje skočil Rodrigo Taddei in z glavo matiral Casillasa. A Real se je hitro vrnil v igro, saj je Raul izenačil že dve minuti pozneje. Kapetan je bil ob podaji Gutija v globokem nedovoljenem položaju, kar pa grški sodniki na čelu s Kirosom Vasarosom niso videli oziroma niso hoteli.

Vučinić zabil zadnji žebelj v domačo krsto
Domači so nato zaman jurišali za drugi gol, ki bi jih popeljal v podaljšek. Nasprotno, v sodnikovem dodatku je njihovo usodo zapečatil Vučinić, ki je po podaji Christiana Panuccija zadel z glavo in potrdil zasluženo napredovanje Rimljanov.

Porto bo sanjal Neuerja
Schalke je po enajstmetrovkah izločil Porto. Junak srečanja je bil komaj 21-letni vratar Manuel Neuer, ki je ubranil strela z bele točke Brunu Alvesu in Lisandru Lopezu. Neuer je Schalkeja, ki je bil vseskozi bolj ali manj v podrejenem položaju, reševal že v rednem delu, ko je ustavil - nekajkrat čudežno - 10 strelov domačih. Nemočen je bil le ob strelu in golu Lisandra Lopeza v 86. minuti, s katerim so domači kronali veliko terensko premoč (posest žoge 58:42; streli 30:11) ter izsilili podaljšek. Neuer je tako bržkone rešil stolček trenerju Mirku Slomki, ki se mu je po neprepričljivih predstavah v nemškem prvenstvu pošteno majal.

Chelsea rutinsko v četrtfinale, 15 minut za Šišiča
Chelsea pričakovano ni imel težav z Olympiacosom. Četrtfinale si je zagotovil z zmago 3:0. Upi Grkov na senzacijo so bili pokopani že po 25 minutah, ko so Londončani z goloma Michaela Ballacka (z glavo po predložku Franka Lamparda) in Lamparda vodili z 2:0. Popolno premoč domačih (posest žoge: 57:43, streli: 18:6) je na začetku 2. dela kronal Salomon Kalou. Gostje so bili najbližje zadetku v 83. minuti, ko je poskus Belluschija ustavila prečka. Chelsea šestič zapored v Ligi prvakov ni prejel gola. V zadnjih 15 minutah je za Olympiacos zaigral tudi Mirnes Šišič.

LIGA PRVAKOV
OSMINA FINALA, povratne tekme

BARCELONA - Celtic 1:0 (1:0) 3:2
Xavi 3.

MANCHESTER UNITED - Lyon 1:0 (1:0) 1:1
Ronaldo 41.

Milan - ARSENAL 0:2 (0:0) 0:0
Fabregas 84., Adebayor 92.

Sevilla - FENERBAHČE * 5:5 (3:2) 2:3
Alves 5., Keita 9., Kanoute 41.; Deivid 20., 79.
11-m: Kanoute, Dragutinović; Vederson, Aurelio, Kežman.
* - po enajstmetrovkah

Porto - SCHALKE *2:4 (1:0) 0:1
Lisandro 86. RK: Fucile 82./Porto
11-m: Lucho Gonzalez; Rafinha, Rakitić, Altintop, Jones.
* - po enajstmetrovkah

Real Madrid - ROMA 1:2 (0:0) 1:2
Raul 75.; Taddei 73., Vučinić 92.
RK: Pepe 71./Real

CHELSEA - Olympiacos 3:0 (2:0) 0:0
Ballack 5., Lampard 25., Kalou 48.

Torek, 11. marca, ob 20.45:
INTER - LIVERPOOL 0:2

V odebeljenem tisku je izid prvih tekem.

A. V.