José Mourinho je v soboto v igro poslal tudi Gonzala Higuaina. Argentinec bo tudi tokrat zelo verjetno začel na klopi. Foto: EPA
José Mourinho je v soboto v igro poslal tudi Gonzala Higuaina. Argentinec bo tudi tokrat zelo verjetno začel na klopi. Foto: EPA
Leonardo
Leonardo je moral poslušati številne kritike po porazu z Milanom. Foto: EPA

"Že na San Siru smo igrali odlično proti zelo močni ekipi Milana. V Madrid smo prišli brez strahu, zavedamo se, da bo to zelo težka tekma. Sploh mi ni treba motivirati igralcev, komaj čakajo na začetek," je povedal trener Tottenhama Harry Redknapp, ki je ostal brez branilca Alana Huttona (koleno). Že dlje časa je jasno, da bodo manjkali Ledley King, Jonathan Woodgate in Younes Kaboul, vprašljiv je nastop Williama Gallasa. Gareth Bale še ni pripravljen za vseh 90 minut.

Manjkal bo Benzema
Jose Mourinho
, ki je po šokantnem porazu na domačem stadionu s Sportingom (0:1) že odpisal špansko prvenstvo, bo vse sile usmeril v Ligo prvakov. Največjo težavo bo imel v napadu, saj je Karim Benzema prišel iz reprezentančne akcije poškodovan. Francoz je bil v zadnjem mesecu v odlični formi in Emmanuel Adebayor ga bo težko nadomestil. Cristiano Ronaldo je opravil zadnji trening v ponedeljek, zdravniška služba se boji, da si ne bi obnovil poškodbe mišice.

Leonardo na udaru kritik
Tudi Inter je v soboto doživel hladno prho. Na mestnem obračunu je s 3:0 slavil Milan. Italijanski mediji so ostro kritizirali Leonarda, ki se je srečno izvlekel v osmini finala proti Bayernu. "Ta ekipa se je vedno odzvala v težkih trenutkih. Poraz z Milanom je vsekakor boleč. Težko je govoriti o taktičnih napakah, prvi gol smo prejeli po 47 sekundah in vse se je spremenilo," je pojasnil Leonardo, ki proti Schalkeju ne bo mogel računati na steber obrambe Lucia.
Schalke je v zadnjih tednih doživel številne spremembe. Novi trener Ralf Rangnick je uspešno debitiral v Hamburgu proti St. Pauilju. Na San Siro imajo modri iz Gelsenkirchna lepe spomine, leta 1997 so osvojili Pokal Uefa.

Četrtfinale, prve tekme, torek ob 20.45:
REAL MADRID - TOTTENHAM

Verjetni postavi:
Real Madrid: Casillas, Ramos, Carvalho, Pepe, Arbeloa, Alonso, Khedira, di Maria, Özil, Ronaldo, Adebayor.

Tottenham: Gomes, Čorluka, Bassong, Dawson, Assou-Ekotto, Bale, Modrić, Sandro, Lennon, van der Vaart, Crouch.

Sodnik: Felix Brych (Nemčija)

INTER - SCHALKE

Verjetni postavi:
Inter: Julio Cesar, Maicon, Cordoba, Ranocchia, Chivu, Stanković, Cambiasso, Zanetti, Sneijder, Pandev, Eto'o.

Schalke: Neuer, Učida, Höwedes, Metzelder, Sarpei, Matip, Papadopoulos, Farfan, Baumjohann, Raul, Edu.

Sodnik: Martin Atkinson (Anglija)

Povratni tekmi bosta 13. aprila.


Sreda ob 20.45:
CHELSEA - MANCHESTER UNITED
BARCELONA - ŠAHTAR

Povratni tekmi bosta 12. aprila.

POLFINALE, torek, 26. aprila, ob 20.45:
INTER/SCHALKE - CHELSEA/MANCHESTER UTD

Povratna tekma bo 4. maja.
Sreda, 27. aprila, ob 20.45:
REAL/TOTTENHAM - BARCELONA/ŠAHTAR

Povratna tekma bo 3. maja.


Finale bo 28. 5. na Wembleyju.