Foto:
Foto:
Branilci Real Madrida Ronaldinhu niso pustili veliko prostora .
Samuel Eto'o je moral zapustiti igrišče zaradi poškodbe kolena.

Srečanje je bilo za galaktike zelo pomembno, saj so znižali zaostanek za Barco na 6 točk in ohranili upanje za naslov. Tekma se je začela po željah gostiteljev, saj je Zinedine Zidane zadel z glavo v 6. minuti po lepi podaji Ronalda.

Nalet Reala v uvodnih minutah je z glavo kronal Ronaldo. Katalonci so po drugem zadetku Madridčanov povsem zagospodarili na igrišču. Samuel Eto'o je v 28. minuti izkoristil napako obrambo Reala in znižal na 2:1. Pritisk gostov se je še nadaljeval. Najlepši priložnosti za izenačenje je imel Ludovic Giuly. Prvič je streljal mimo, drugič pa mu je veselje preprečil Iker Casillas.

V obdobju premoči gostov je na 3:1 z bližine povišal Raul. Večino dela je na levem krilu opravil Roberto Carlos, ki je z natančo žogo našel španskega reprezentanta, ta pa zadel tudi s pomočjo vratarja Barcelone.

Kljub prevladi Barcelone je po super podaji Davida Beckhama za nov zadetek za galaktikose v 65. minuti poskrbel Michael Owen. Iz oči v oči z vratarjem Victorjem Valdesom je hladnokrvno povišal na 4:1. Končni izid 4:2 je postavil Ronaldinho. Z mojstrskim strelom s prostega strela je ukanil Casillasa, ki je samo s pogledom spremljal let žoge.

V drugem polčasu je moral igro zaradi poškodbe kolena zapustili Samuel Eto'o, vendar se je kasneje izkazalo, da poškodba ni tako huda. Sprva so sumili, da bo z igrišč odsoten od 3 do 8 tednov.

"Prva dva gola smo prejeli prelahko. Razlika med obema moštvoma je bila ta, da je Real znal izkoristiti svoje priložnosti, mi pa ne," je po tekmi povedal trener Kataloncev Frank Rijkaard.

"Če hočemo osvojiti naslov, smo odvisni od Barcelone. Igrati moramo kot danes in poskušati še zmanjšati zaostanek. Če bi Barcelona danes zmagala bi bilo prvenstva konec," pa je bil mnenja trener Reala Vanderlei Luxemburgo.

Špansko prvenstvo, 31. krog

REAL MADRID
- BARCELONA 4:2 (3:1)
Zidane 6., Ronaldo 19., Raul 45., Owen 65.; Eto'o 8., Ronaldinho 73.