Fabio Capello je na münchensko letališče prišel dobro razpoložen. Kakšno taktiko je pripravil Hitzfeldu? Foto: EPA
Fabio Capello je na münchensko letališče prišel dobro razpoložen. Kakšno taktiko je pripravil Hitzfeldu? Foto: EPA
Lukas Podolski
Lukas Podolski končno izpolnjuje visoka pričakovanja. Foto: EPA
Thierry Henry
Thierryja Henryja v tej sezoni pesti poškodba stopala, zaradi česar je izpustil 10 tekem Arsenala v domačem prvenstvu. Foto: Reuters
Šunsuke Nakamura
Šunsuke Nakamura je svoje mojstrstvo pokazal že novembra, ko je zadel za zmago z 1:0 proti Manchestru. Foto: EPA

Nogometaši iz Münchna so na zadnjih osmih tekmah z "galaktiki" na olimpijskem stadionu zmagali kar sedemkrat, enkrat pa so gledalci videli remi. Tokrat bo Real prvič gostoval v kotlu Allianz Arene, največ skrbi pa trenerju Fabiu Capellu povzroča poškodba najboljšega igralca s prve tekme Davida Beckhama. Poleg njega bo manjkal tudi Jose Antonio Reyes, Ruud van Nistelrooy in Gonzalo Higuain, ki sta se prav tako poškodovala na nedeljskem srečanju proti Getafeju (1:1), pa bosta le stisnila zobe.

Če bodo čakali zadaj, so mrtvi
A težave Reala se nadaljujejo tudi v Nemčiji. Za nov šok v vrstah belega baleta je namreč poskrbela poškodba kapetana Fabia Cannavara na torkovem večernem treningu. Lani najboljši nogometaš na svetu si je poškodoval stegensko mišico in prav tako ne bo mogel pomagati soigralcem na igrišču. Vseeno pa jim bo prišlo še kako prav njegovo razmišljanje, da bi bilo branjenje vodstva s 3:2 iz Madrida samomor. "Moramo jim zabiti gol. Če bomo čakali zadaj, smo mrtvi," je v torek slikovito napovedal Cannavaro in optimistično dodal: "Zakaj ne bi v Münchnu zmagali? Pokazali smo že, da smo ekipa, ki pogosto zmaguje v gosteh. Moramo imeti zmagovalno mentaliteto, biti pogumni in se vrniti domov z zmago."

Naveza Podolski - Makaay končno zaživela
Bayern ohrabruje sobotna predstava Lukasa Podolskega proti Herthi (3:2), ko se je izkazal z zadetkom in dvema podajama, in boljše sodelovanje s partnerjem v napadu Royem Makaayem. Če bo Oliver Kahn ohranil mrežo nedotaknjeno, bo dovolj za napredovanje že en zadetek v golu Reala.

Henry bo vendarle nastopil
Arsenal bo na stadionu Emirates lovil gol zaostanka proti PSV-ju (0:1). Topničarji bodo igrali brez poškodovanega Tomasa Rosickega, vprašljiv je bil tudi nastop Thierryja Henryja, ki pa je od zdravniške službe le dobil zeleno luč. Trener Arsene Wenger lahko upa, da se bodo Topničarji držali tradicije in bodo slavili napredovanje na svoji zelenici. Arsenal ni izgubil doma že na 14 zaporednih tekmah v Ligi prvakov, na Emirates stadionu pa sploh še niso izgubili.

Rooneyju ni nič hujšega
Manj skrbi ima njegov kolega Alex Ferguson, ki je z Manchester Unitedom veliko dela opravil že na gostovanju v Lillu pred dvema tednoma (1:0). Wayne Rooney si v soboto proti Liverpoolu kolena ni huje poškodoval, tako da bo lahko računal tudi nanj. Claude Puel bo čudež na Old Traffordu poskušal uprizoriti brez vezistov Mathieuja Bodmerja in Yohana Cabayeja.

Lahko Nakamura preseneti ob prekinitvah?
Milan počasi prihaja v pravo formo in je proti Celticu velik favorit, čeprav tudi Škoti niso povsem brez možnosti, saj se je prva tekma končala brez zadetkov. Težje delo jim obeta dejstvo, da je obramba rdeče-črnih v zadnjih štirih nastopih prejela le en gol, in številne poškodbe. Japonski mojster prostih strelov Šunsuke Nakamura naj bi na zelenico stopil kljub zlomljeni kosti v roki.

Sreda ob 20.45:
MILAN - CELTIC 0:0
MANCHESTER UNITED - LILLE 1:0
ARSENAL - PSV EINDHOVEN 0:1
BAYERN - REAL MADRID 2:3

Izidi prvih tekem so v odebeljenem tisku.
M. R.