Real Madrid je novi izziv Joseja Mourinha, ki ga je Real predstavil na novinarski konferenci. Desno športni direktor Jorge Valdano. Foto: EPA
Real Madrid je novi izziv Joseja Mourinha, ki ga je Real predstavil na novinarski konferenci. Desno športni direktor Jorge Valdano. Foto: EPA
Cristiano Ronaldo in Kaka
Cristiano Ronaldo in Kaka, ki sta Real okrepila lani, klubu nista prinesla nobene lovorike. Bo z Mourinhom vse drugače? Foto: EPA

Real je 47-letnega portugalskega stratega predstavil na novinarski konferenci. "To je unikaten klub. Kdor nikoli ni treniral Reala, ima v karieri črno liso. Zavedam se odgovornosti in sem neskončno motiviran, da Real popeljem k novim uspehom," je povedal Mourinho, ki se je na Santiago Bernabeu pripeljal v ferrariju.

Odškodnina, ki jo mora Real plačati Interju (Mourinho je imel pogodbo podpisano do konca sezone 2011/12), naj bi znašala 16 milijonov evrov, na klopi Reala pa naj bi na sezono zaslužil 10 milijonov evrov.

Oblak dvomi o smiselnosti nakupa
Real je v v zadnjih letih trošil milijone za nakupe najdražjih nogometašev, želenega učinka pa, vsaj če gledamo skozi prizmo Lige prvakov, ni bilo. Bo s trenerjem, ki je sinonim za uspehe, drugače? "Dvomim! Ta klub je pa za Mourinha vendarle prevelik," je za MMC komentiral najboljši slovenski nogometaš prejšnjega stoletja Brane Oblak.

Zahovič: To je odlična poteza
Drugačnega mnenja je še en nekdanji slovenski as Zlatko Zahovič: "Mislim, da je to najboljša poteza Realovega vodstva! Slabše ne more biti, zadnjo sezono klub ni osvojil nobene lovorike. Prepričan sem, da bo Real še vedno igral najlepši nogomet. Nasprotno trdijo le tisti, ki Mourinha ne poznajo. Pomislite na Chelsea, ki je po zaslugi Mourinha igral lep nogomet. V Italiji je pač igral na italijanski način ..."

Capello prvi kandidat za Interjevo klop
Inter zdaj pospešeno išče novega trenerja. Glavni kandidat je selektor angleške nogometne reprezentance Fabio Capello, ki se je že najavil pri Davidu Richardsu, novemu predsedniku angleške zveze. Skupaj naj bi preučila možnosti nadaljnjega sodelovanja, saj ima Capello z angleško nogometno zvezo pogodbo do konca evropskega prvenstva 2012.