Pepu Guardioli gre za zdaj vse po načrtih. Foto: EPA
Pepu Guardioli gre za zdaj vse po načrtih. Foto: EPA
Bojan Krkić
Bojan Krkić je zadel v 22. in 46. minuti. Foto: EPA
Luiz Felipe Scolari
Luiz Felipe Scolari: Terry je z glavo vedno nevaren. Foto: EPA
Adriano in Jose Mourinho
Adriano in Jose Mourinho sodelujeta vse bolje. Foto: EPA

Trener Kataloncev je na klopi pustil Samuela Eto'oja in Thierryja Henryja, na zelenico pa prvič letos od začetka poslal Bojana Krkića, ki se mu je oddolžil z dvema zadetkoma. "Luksuz je imeti Bojana na klopi, toda dragoceni so tudi vsi drugi igralci, ki jih imam na voljo. Rezultati, kot je današnji, vedno pomagajo upravičiti odločitve trenerja. Smo šele oktobra in širok izbor igralcev mi daje veliko možnosti," pravi Guardiola.

Tudi tokrat ni bilo lahko
37-letni strateg ne bo dovolil, da bi njegovo moštvo izid zavedel, a je zelo pomemben nastavek za prihodnost: "Čeprav rezultat morda kaže drugače, tudi danes ni bilo lahko. Toda naredili smo, kar smo želeli. Žoga je dobro tekla in vse vrste so bile dobro povezane."

Na drugi strani trener Basla Christian Gross ni bil preveč poklapan: "Mislim, da se bo to, kar se je zgodilo nam, letos gotovo zgodilo še eni ali dvema ekipama. Ne pozabimo, da je Barcelona ta mesec tudi Atletico premagala s 6:1 in da tudi ta igra v Ligi prvakov." Barca ima po treh tekmah edina stoodstotni izkupiček 9 točk.

Scolari: Treba je spoštovati kakovost tekmecev
Tudi Chelsea je po zmagi proti Romi (1:0) le še korak od uvrstitve v osmino finala. Trener Luiz Felipe Scolari je že pred tekmo pravilno predvideval, da bo to taktična tekma.

"Če bi izvajali velik pritisk na Romo in naredili eno ali dve napaki, bi lahko izgubili. Naši nogometaši so morali ostati mirni. Včasih je zmaga z 1:0 pomembnejša kot zmaga s 5:0 - treba je spoštovati kakovost tekmecev. Roma se sem ni prišla le braniti, poskušala je igrati. Ker ne igra le z enim napadalcem v kazenskem prostoru, temveč pred vrata prihaja po pet ali šest nogometašev, se je težko braniti," je po srečanju na Stamford Bridgu razmišljal nekdanji portugalski selektor.

Odlike edinega strelca Johna Terryja v igri z glavo je dodobra spoznal že na reprezentančni ravni: "Ko sem bil na klopi Portugalske in smo igrali proti Angliji, sem bil vedno v skrbeh, ko je Terry prišel v kazenski prostor."

Spalletti: Pokazali smo pravi odnos in moštveni duh
Trener Rimljanov Luciano Spalletti je kljub porazu ostal optimističen. Po seriji slabih predstav bi lahko solidna tekma v Londonu pomenila obrat krivulje navzgor. "Zaslužili bi si več. Pokazali smo pravi odnos in moštveni duh. To potrebujemo pri vrnitvi na stara pota. Nocojšna tekma gotovo nakazuje, v kateri smeri moramo delati. Chelsea si ni pripravil veliko priložnosti," je dejal Spalletti, ki verjame v napredovanje v osmino finala.

Adriano: Mourinho me večkrat pokliče domov
Inter je dobil nov dokaz, da se Adriano vrača v staro formo. Proti Anorthosisu (1:0) je dosegel že tretji letošnji zadetek in 18. v Ligi prvakov, s čimer je najboljši strelec kluba iz Milana v tem tekmovanju.

26-letni Brazilec največ zaslug za preporod pripisuje trenerju Joseju Mourinhu: "Večkrat me pokliče tudi domov in se prepriča, ali živim kot profesionalec. Delam to, kar mi naroči. Izboljšujem se iz dneva v dan, čeprav še nisem optimalno pripravljen. Najpomembneje je, da trdo treniram, kar je ob urejenem zasebnem življenju veliko lažje."

Mourinho ga dopolnjuje v svojem slogu: "Ob takšni pripravljenosti ne more igrati slabo. Dovolj je, da dobro spi in živi s kruhom in vodo."

M. R.