Trenutek, ko je gledalcem prekipelo - menjava Bojana Krkića. Foto: EPA
Trenutek, ko je gledalcem prekipelo - menjava Bojana Krkića. Foto: EPA
Thierry Henry
Thierry Henry je bil spet le bleda senca igralca, ki je v prejšnjih letih blestel v Arsenalu. Foto: EPA

Schalke je bil na povratnem četrtfinalnem srečanju Lige prvakov v prvem polčasu boljši nasprotnik, vendar se je bolj ali manj predal, ko je Yaya Toure v 43. minuti dosegel edini zadetek na srečanju. Namesto da bi katalonski ponos v že odločenem dvoboju ponudil spektakel, pa je bila predstava taka kot v zadnjem mesecu - bleda, polna napak in neinovativna. Tudi zato se je "vojna" navijačev in Rijkaarda še bolj poglobila.

Rijkaard si je nakopal še več sovražnikov
Edini, ki je dajal ton igri, je bil Bojan Krkić. Mladenič je na desni strani vso tekmo delal preglavice nemškim branilcem in bil tudi podajalec pri zadetku. Rijkaard si je še več sovražnikov nakopal v 73. minuti. Že prej nezadovoljne navijače je povsem iztirila poteza Nizozemca, ki se je odločil, da Krkića potegne z igrišča. Ob salvah žvižgov so gledalci iz žepov potegnili očitno že pripravljene bele robčke in z znamenito "panjolado" Rijkaardu sporočile - odidi, stadion pa se je tresel od skandiranja "Bojan, Bojan".

Henryja iz igre ob žvigih celotnega Nou Campa
Druga tarča je že nekaj časa Thierry Henry, ki so ga poleti dočakali kot kralja, zdaj pa mu žvižgajo ob vsakem dotiku z žogo. Nekateri španski mediji namigujejo, da Henry igra samo zaradi ukazov "z vrha" in da ga sicer Rijkaard sploh ne bi uvrščal v začetne enajsterice. Pravo ponižanje je Francoz doživel v 90. minuti, ko mu je ob menjavi žvižgal cel Nou Camp.

"Schalke nas je pritiskal, kot smo pričakovali. Po porazu na prvi tekmi niso imeli nič za izgubiti. Malce smo bili nervozni zaradi tekme pred svojimi navijači, vendar smo proti koncu igrali vse bolje. Igralcem b čestital za borbenost," je srečanje ocenil Rijkaard.

Za Rijkaarda favorita ni
Nizozemski strateg se je že ozrl proti polfinalnim dvobojem z Manchester Unitedom: "Zadovoljen sem, ker imamo priložnost igrati z njimi. To bo obračun moštev, ki igrata zelo dober nogomet," pravi Rijkaard. No, v tem trenutku ga eno zagotovo igra ... "Polfinale je povsem drugačen dvoboj. Zgodi se lahko kar koli, zato favorita ni," še dodaja Rijkaard.

Ferguson že grozi
Medtem trener Manchester Uniteda Alex Ferguson kar kipi od samozavesti: "Komaj čakam tekmi z Barcelono. Mislim, da ima naša ekipa nekaj posebnega. Na zmago bomo šli že na Nou Campu."

Prva tekma bo 23. aprila, povratna pa teden pozneje.

R. K.