Trenerji zagotavljajo, da je Robinho pripravljen za vseh 90 minut. Foto: Reuters
Trenerji zagotavljajo, da je Robinho pripravljen za vseh 90 minut. Foto: Reuters
Francesco Totti
Francesco Totti je v Madridu pred leti dosegel enega najlepših zadetkov v karieri. Foto: EPA
Avram Grant
Trener modrih Avram Grant je bil po bledih predstavah kritično obravnavan. Foto: EPA
Mirnes Šišič
Mirnes Šišič dobiva vse večjo minutažo v rdeče-belem dresu. Se mu bo uresničila želja po nastopu v Ligi prvakov? Foto: MMC RTV SLO

Sredin večer bo postregel le s tremi tekmami, saj bosta Inter in Liverpool zaradi torkove tekme na San Siru igrala šele prihodnji torek, pravilnik Uefe pa prepoveduje igranje dveh zaporednih tekem na istem igrišču. Večino zanimanja velja obračunu na Santiagu Bernabeu, kjer beli balet ne bo mogel računati na poškodovani nizozemski dvojec van Nistelrooy-Robben, a je v njegovih vrstah ponovno Robinho, ki je v 15 minutah igre z dvema zadetkoma že odločil srečanje v La Ligi proti Recreativu (3:2).

Robinho je fenomen
"Robinho je resnično izredno pomemben člen našega moštva. Ko igra, se lahko malce razbremenimo, za nameček pa še uživamo ob njegovih potezah. S svojimi zadetki zlahka preobrne potek srečanja. Nedvomno je fenomen," s pohvalami na račun soigralca ni skoparil Guti. Brazilski napadalec je v letošnji sezoni zablestel v polnem sijaju, hkrati pa se je ob njegovi odstotnosti in manjši krizi Madridčanov videla njegova pomembnost za vodilno moštvo španskega prvenstva.

Totti pred petimi leti že slavil
Varovanci Bernda Schusterja bodo morali za prvi četrtfinale LP-ja v zadnjih štirih letih "odkleniti" odlično obrambo Rimljanov, ki so na Olimpicu prek hitrih protinapadov prišli do zmage z 2:1. Sinove volkulje v Španiji spremlja tudi ugodna tradicija, saj so bili na treh srečanjih na Santiagu Bernabeu samo enkrat poraženi, poleg tega pa se v najboljšo formo vrača tudi kapetan Francesco Totti, ki je leta 2002 že zatresel za slavje Rome v Madridu.

Bo kaj več kruha za napadalce?
Chelsea je znova na zmagovitem tiru, trdijo modri. Grki, pri katerih bo na klopi na svojo priložnost čakal tudi Mirnes Šišič, obljublja borbeno in trdo tekmo s presenetljivim izidom. Prva tekma v Pireju ni razveselila ljubiteljev nogometa, saj sta moštvi komajda spravili skupaj kakšen konkreten strel na nasprotnikova vrata.

Grki s porazno popotnico
"Sporočilo, ki smo ga poslali v soboto, jasno razodeva, da je v slačilnici vse urejeno. Ne verjemite vsemu, kar se pojavi v medijih," je kapetan John Terry miril navijače, da njihovih uspehov še ni konec. Grški prvaki upajo na prekinitev neugodne tradicije, saj so na vseh sedmih dozdajšnjih gostovanjih v Angliji izgubili z dvema goloma razlike.

Ranjeni Schalke idealni plen za Porto
Tretje prizorišče Lige prvakov v sredo bo stadion Dragao v Portu, kjer gostitelji načrtujejo preboj v četrtfinale. Schalke iz prve tekme brani prednost enega zadetka, v tem času pa so doživeli boleč domač poraz z Bayernom (0:1).

Liga prvakov, osmina finala, povratne tekme:
Torek ob 20.45:
BARCELONA - CELTIC 3:2
MANCHESTER UNITED - LYON 1:1
MILAN - ARSENAL 0:0
SEVILLA - FENERBAHČE 2:3

Sreda ob 20.45:
PORTO - SCHALKE 0:1
REAL MADRID - ROMA 1:2
CHELSEA - OLYMPIACOS 0:0

Torek, 11. marca, ob 20.45:
INTER - LIVERPOOL 0:2

V odebeljenem tisku so izidi prvih tekem.

T. G.