Luciano Spalletti, ki je pred dvema letoma in pol prišel iz Udineseja, je Romo spremenil v napadalno ekipo. Foto: EPA
Luciano Spalletti, ki je pred dvema letoma in pol prišel iz Udineseja, je Romo spremenil v napadalno ekipo. Foto: EPA
Francesco Totti
Francesco Totti ne blesti tako kot lani, vendar se njegova slabša forma sploh ne pozna. Foto: EPA
Ramon Calderon in Predrag Mijatović
Predsednik Reala Ramon Calderon in športni direktor Predrag Mijatović že iščeta okrepitve za naslednjo sezono. Foto: EPA

Četi Luciana Spallettija že dolgo priznavajo, da igra najlepši nogomet v Serie A, zdaj pa žanje tudi rezultatske uspehe. "Fantje so igrali brezhibno. Uspeh je popolnoma zaslužen, ekipa pa je pokazala tudi izjemno zrelost," je bil po povratni tekmi osmine finala Lige prvakov v Madridu, ki so ga tako kot prvo tekmo v Rimu "sinovi volkulje" dobili z 2:1, na svoje igralce ponosen Spalletti.

Roma = Arsenal = Barcelona
Romo po igri primerjajo z Arsenalom v Angliji in Barcelono v Španiji. Njihove hitre podaje so paša za oko, nogometaši pa niso žrtve razno raznih sistemov, ampak je njihovo gibanje večkrat zelo nepredvidljivo, kar še otežuje delo nasprotnikom. Lep primer je Brazilec Mancini, ki se pojavlja zdaj na enem zdaj na drugem koncu igrišča, in medtem ko bi bil pri večini trenerjev kaznovan zaradi nespoštovanja taktičnih zamisli, ga Spalletti aktivno spodbuja.

V igri še na vseh treh frontah
"Hvala vodstvu kluba, ki nam je omogočilo, da imamo na vsakem igralnem mestu po dva kakovostna igralca," je med drugim razloge za preobrazbo ekipe iskal Spalletti. Rimljani so lani v Ligi prvakov izgubili proti Manchester Unitedu kar s 7:1, letos pa so v igri še na vseh treh frontah. V prvenstvu za Interjem zaostajajo za 6 točk, so v polfinalu italijanskega pokala in četrtfinalu Lige prvakov.

Roma ni več samo Totti
Uspeh je še toliko večji, ker Francesco Totti v letošnji sezoni ni v najboljši formi. Lani je bil s 26 goli prvi strelec Serie A, letos pa je žogo za hrbet nasprotnega vratarja spravil le 12-krat. Tottija, ki še ni povsem v formi po dolgotrajni poškodbi, je odlično zamenjal Črnogorec Mirko Vučinić, tudi včeraj strelec enega izmed zadetkov. Še posebej navdušuje sredina z Danielejem De Rossijem, Albertom Aquilanijem, Rodrigom Taddeijem in Simonom Perrotto. Rimljani bodo v četrtfinalu za vsakega izjemno neugoden nasprotnik in moštvo, ki se mu bodo želeli na žrebu prihodnji teden vsi izogniti ...

Jadikovanje Raula
Medtem ko v Rimu vlada evforija, je Madrid zavit v črno. "Doživeli smo hud udarec, res veliko razočaranje. Liga prvakov je bila eden od glavnih ciljev to sezono in zdaj smo izpadli," je jadikoval kapetan Raul in dodal: "Na prvi tekmi smo bili boljši, vendar smo prišli v Madrid z nevarnim izidom. Ni nam uspelo vsiliti svoje igre, tako da smo si pripravili zelo malo priložnosti."

Calderon se je ugriznil za jezik
Še posebej razočaran je bil predsednik Reala Ramon Calderon, ki je še pred dvema tednoma govoril, da je "Real najboljše moštvo na svetu" in da "ekipa igra kot stroj". Po tekmi je povedal: "Brez dvoma je to neuspeh. Ko bo sezona končana, moramo stvari ponovno analizirati. Če se bo ponudila priložnost za okrepitev ekipe, je ne bomo izpustili." Real je že prej izpadel iz španskega pokala, v prvenstvu pa ima 5 točk naskoka pred Barcelono.

R. K.