Wayne Rooney je zaskrbljen. Foto: Reuters
Wayne Rooney je zaskrbljen. Foto: Reuters

Elitna angleška nogometna liga je zaustavljena do 3. aprila, a igralec Derbyja Wayne Rooney je prepričan, da se je to zgodilo prepozno. "Za nogometaše, člane ekip in njihovih družin so skrb vzbujajoči tedni. Tako vlada kot vodstvi nogometne zveze in Premier league se niso izkazali, pokazali so premalo voditeljskih lastnosti," je zapisal v svoji kolumni za Times.

Zakaj so morali čakati na prvi primer?
"Preostali šport, tenis, formula ena, ragbi, golf in nogomet, v drugih državah so vse prekinili, nam pa so rekli, da moramo nadaljevati. Gotovo se je veliko nogometašev spraševalo, ali je bilo vztrajanje povezano z denarjem. Zakaj je bila ta poteza sprejeta šele v petek? Zakaj je moral najprej zboleti Mikel Arteta? Prava odločitev je bila sprejeta, a počutim se, da smo nogometaši v Angliji kot poskusni zajčki. Če se bo okužil kakšen izmed mojih sorodnikov samo zato, ker sem moral igrati v razmerah, ki niso bile varne, bom moral precej premisliti, ali bom še kdaj igral nogomet. Tega avtoritetam ne bi nikoli odpustil," je še zapisal.

Virgil van Dijk je z Liverpoolom že osvojil Ligo prvakov. Foto: Reuters
Virgil van Dijk je z Liverpoolom že osvojil Ligo prvakov. Foto: Reuters

Van Dijk si želi slaviti z navijači
Kapetan Liverpoola Virgil van Dijk pa je priznal, da bi bil zelo žalosten, če prvega naslova Liverpoola po treh desetletjih ne bi mogel praznovati z navijači. Za zdaj še ni jasno, po kakšnem scenariju naj bi se nadaljevala prva angleška liga, ki je zaustavljena najmanj do 3. aprila. Eden izmed scenarijev je, da bi se nogomet nato nadaljeval pred praznimi tribunami. "Če bomo v takem scenariju osvojili naslov prvaka, bom zelo razočaran. Nihče si ne želi slaviti brez gledalcev, zaradi njih igramo."