Wayne Rooney je z natančnim diagonalnim strelom odločil tekmo na Old Traffordu. Foto: Reuters
Wayne Rooney je z natančnim diagonalnim strelom odločil tekmo na Old Traffordu. Foto: Reuters
Rio Ferdinand in Francesco Totti
Rio Ferdinand je budno pazil na Francesca Tottija, ki se ni naigral. Foto: EPA
Lionel Messi
Lionel Messi je bil znova nezaustavljiv. Foto: Reuters
Daniel Cousin
Nekdanji napadalec Lensa Daniel Cousin jo je zagodel svojim rojakom na stadionu Gerland. Foto: Reuters
Zlatan Ibrahimović
Zlatan Ibrahimović je v Ligi prvakov zadel prvič po decembru 2005, ko je tresel še v dresu Juventusa. Foto: EPA
Roberto Carlos in Vagner Love
Takole sta se v Moskvi udarila Brazilca Roberto Carlos in Vagner Love. Foto: EPA
Robin van Persie
Robin van Persie je bil junak v Bukarešti. Foto: EPA

Edini zadetek je v 70. minuti zabil Wayne Rooney, ki je z roba kazenskega prostora "s prve" zaključil sijajno akcijo Cristiana Ronalda in Luisa Nanija. Žoga se je na poti v mrežo odbila od vratnice. Roma bi si zaslužila remi, a sta izjemni priložnosti zapravila Simone Perrotta, ki je bil - zanimivo - rojen prav v Manchestru, in Mauro Esposito.

Rimljani so bili boljši tako v strelih (16:11) kot tudi v poskusih v okvir vrat (4:5), medtem ko je bila terenska premoč na strani "rdečih vragov" (55:45).

Sporting sprejel darilo Šovkovskega
V drugi tekmi skupine F je lizbonski Sporting ugnal kijevski Dinamo na domačem igrišču (1:2). Krivec za oba gola Portugalcev je bil domači vratar Aleksander Šovkovski, ki je žogo dvakrat izbil "na noge" gostov. V 14. minuti se je "okroglo usnje" v mrežo odbilo od Tonela, v 38. pa je z roba kazenskega prostora zadel Polga.

Puyol vstopil, zadel in odšel
Barcelona je v skupini E še poglobila krizo Stuttgarta (0:2). Po podaji Lionela Messija je Deco v 5. minuti z roba kazenskega prostora zadel vratnico. V 7. minuti je vstopil Carles Puyol, ki je zamenjal poškodovanega Rafaela Marqueza. Barca je "letela" po igrišču, nemške prvake pa je reševal razpoloženi vratar Rafael Schäfer, ki je obranil dva nevarna strela Messija. V 24. minuti je odbil tudi strel Thierryja Henryja, ki ga je zaposlil Ronaldinho. Nemci so odgovorili v 33. minuti, ko je po podaji Arturja Boke Mario Gomez streljal z glavo, vratar Victor Valdes pa je žogo odbil v prečko. Še večjo priložnost je zapravil Alexander Farnerud tik pred odmorom, ko po akciji Gomeza s težkega položaja ni zadel prazne mreže.

Katalonci le kronali premoč
Na začetku nadaljevanja je po kotu Ronaldinho z glavo zadel Gomeza, žoga se je odbila do Puyola, ki jo je poslal v mrežo. Le 12 minut zatem je moral strelec zaradi poškodbe z igrišča. Drugi gol je zrežiral Henry, ki je preigral Pavla Parda in zaposlil Messija. Argenitinski zvezdnik je z desetih metrov nastreljal Roberta Hilberta, žoga pa je končala za hrbtom Schäferja. V 73. minuti bi lahko Messi zadel še enkrat, a je Pardo žogo odbil z golove črte. Barca ima šest točk, Stuttgart pa je po slabih predstavah v Bundesligi tudi v Ligi prvakov pred izpadom.

Lyon v veliki krizi
Za presenečenje so poskrbeli Rangersi, ki so v Lyonu slavili s 3:0. Lee McCulloch je bil na pravem mestu z glavo po kotu DaMarcusa Beasleyja v 23. minuti. Tragični junak tekme je bil Juninho. Ob koncu prvega dela je s prostega strela zatresel prečko, na začetku nadaljevanja pa še vratnico. Napadalec Daniel Cousin je v 48. minuti povišal vodstvo z desnico, potem ko je sprejel podajo Alana Huttona. Po protinapadu je usodo šestkratnih francoskih prvakov zapečatil Američan Beasley. Trener Lyona Alain Perrin je v igro poslal še Hatema Ben Afro in Abdulkaderja Keito, a so bili vsi napadalci zelo neučinkoviti.

Inter končal z deveterico in tremi točkami
Inter je z zmago nad PSV-jem (2:0) poskrbel za "mir v hiši", ki je bil ogrožen po hladnem tušu v Carigradu. Oba gola je prispeval Zlatan Ibrahimović. Prvič je udaril v 15. minuti, ko je v zadetek pretvoril enajstmetrovko, ki jo je nad njim zakrivil Jan Kromkamp. 15 minut pozneje je še drugič zadel v polno: Luis Figo je podal, postavni Šved pa je z glavo matiral (s strani je meril v daljši kot) Heurelha Gomesa in si tako podaril najlepše darilo za 26. letni rojstni dan, ki ga bo praznoval v sredo. Milančani so v 65. minuti ostali brez Cristiana Chivuja, ki je prejel drugi rumeni karton, po koncu tekme pa je zaradi obračunavanja s Carlosom Salcidom rdeče videl še David Suazo.

Deivid znova mož odločitve
Cska in Fenerbahče sta v Moskvi remizirala (2:2). Turkom je tako po zmagi nad Interjem uspel nov odmeven izid. V neugodni Moskvi je Fenerbahče z glavo v vodstvo popeljal Brazilec Alex, ki je kaznoval napako branilca Alekseja Berezuckega. Ruskim prvakom je na začetku drugega polčasa uspel preobrat, saj sta v razmiku štirih minut zadela Miloš Krasić in Vagner Love. A vztrajni Turki se niso predali in bili zato nagrajeni v 85. minuti, ko je Veniamina Mandrikina s 30 metrov premagal Brazilec Deivid, mož odločitve že na tekmi z Interjem (1:0).

Van Persie edini strelec v Bukarešti
Arsenal ima maksimalen izkupiček v skupini H. Varovanci trenerja Arsena Wengerja so z 1:0 slavili v Bukarešti. Odločilni zadetek je četrt ure pred koncem zabil Robin van Persie. Nizozemski napadalec je lepo zaključil protinapad, ki ga je uprizoril Emmanuel Adebayor po levi strani. Topničarji so neporaženi že 18 tekem zapored, nazadnje so klonili 7. aprila! Sevilla je prvič zmagala v Ligi prvakov. Andaluzijci so s 4:2 premagali Slavijo.

2. krog, skupina E:
LYON - GLASGOW RANGERS 0:3 (0:1)
McCulloch 23., Cousin 48., Beasley 53.

STUTTGART - BARCELONA 0:2 (0:0)
Puyol 53., Messi 67.


Lestvica:
BARCELONA 2 2 0 0 5:0 6 GLASGOW RANGERS 2 2 0 0 5:1 6 STUTTGART 2 0 0 2 1:4 0 LYON 2 0 0 2 0:6 0


Skupina F:
MANCHESTER UNITED
- ROMA 1:0 (0:0)
Rooney 70.

DINAMO KIJEV - SPORTING LIZBONA 1:2 (1:2)
Vaščuk 28.; Tonel 14., Polga 38.


Lestvica:
MANCHESTER UTD 2 2 0 0 2:0 6 ROMA 2 1 0 1 2:1 3 SPORTING LIZBONA 2 1 0 1 2:2 3 DINAMO KIJEV 2 0 0 2 1:4 0


Skupina G:

INTER - PSV EINDHOVEN 2:0 (2:0)
Ibrahimović 15./11-m, 31.
RK: Chivu 65., Suazo 93./oba Inter

CSKA MOSKVA - FENERBAHČE 2:2 (0:1)
Krasić 49., Love 53./11-m; Alex 9., Deivid 85.


Lestvica:
FENERBAHČE 2 1 1 0 3:2 4 INTER 2 1 0 1 2:1 3 PSV EINDHOVEN 2 1 0 1 2:3 3 CSKA MOSKVA 2 0 1 1 3:4 1


Skupina H:
STEAUA - ARSENAL 0:1 (0:0)
Van Persie 76.

SEVILLA - SLAVIJA PRAGA 4:2 (2:1)
Kanoute 8., Fabiano 27., Escude 58., Kone 69.; Pudil 19., Kalivoda 92.

Lestvica:                          
ARSENAL            2  2 0 0  4:0  6
SEVILLA            2  1 0 1  4:5  3
SLAVIJA PRAGA      2  1 0 1  4:5  3
STEAUA             2  0 0 2  1:3  0

A. V./A. G.