Raul Florucz nekaj trenutkov pred njegovim vodilnim zadetkom. Foto: www.alesfevzer.com
Raul Florucz nekaj trenutkov pred njegovim vodilnim zadetkom. Foto: www.alesfevzer.com

Olimpija, ki je bila v prvem predkrogu prosta, je povedla v 56. minuti. Dino Kojić je na desni strani našel Raula Florucza, ki je stekel v kazenski prostor, prelisičil ukrajinskega branilca in z nizkim diagonalnim strelom zadel mrežo vratarja Jevgena Volinca.

Ljubljančani so končni izid postavili v drugi minuti sodnikovega podaljška. Protinapad je po akciji Marka Bresta in Justasa Lasickasa kronal Diogo Pinto.

V prvih 15 minutah so nekoliko bolj na žogo stopili Ukrajinci, ki so pokazali več želje po zadetku. Tudi Olimpija je počasi vse bolj prihajala pred vrata tekmeca, a do pravega zaključka Ljubljančani še lep čas niso prišli. Zeleno-beli so jalovo pobudo prevzeli v nadaljevanju polčasa, v 26. minuti je iz prostega strela precej z desne strani Florucz prvič ogrel vratarja Volinca. Večjih priložnosti do odmora ni bilo.

Slavje po golu Dioga Pinta. Foto: www.alesfevzer.com
Slavje po golu Dioga Pinta. Foto: www.alesfevzer.com

Na začetku drugega polčasa so tudi gostje prvič preizkusili domačega vratarja Matevža Vidovška, ki je ujel strel Oleksandra Nazarenka. A nogometaši Olimpije so bili vse agresivnejši. Nagrada je prišla v 56. minuti, ko je zadel Florucz.

Varovanci španskega stratega Victorja Sancheza so imeli v 68. lepo priložnost za povišanje vodstva. Nemanja Motika je po tleh sprožil z leve strani, posredoval je Volinec, Redi Boultamu pa odbitka ni uspelo pospraviti v mrežo.

Ukrajinci so v zadnjih 20 minutah lovili izenačenje, vendar brez uspeha. Ljubljančani so v sodnikovem dodatku potrdili zmago po protinapadu, ob koncu katerega sta bila vpletena rezervista, Lasickas je našel Dioga Pinta, ki je povišal na 2:0. Tik pred koncem je Vidovšek ukrotil še strel Caua Paixaa.

Povratna tekma bo v četrtek, 1. avgusta, ob 18.00 v Glivicah na Poljskem. Zmagovalec se bo v tretjem predkrogu pomeril s švedskim Elfsborgom ali moldavskim Šerifom.

Konferenčna liga, 2. predkrog, prva tekma

OLIMPIJA – POLISJA ŽITOMIR (UKR) 2:0 (0:0)
Florucz 56., Diogo Pinto 92.

Sodnik: Javier Alberola Rojas (Španija)