Sara Makovec je zagotovila nogometašicam Mure None zmago na turnirju na Cipru. Foto: www.alesfevzer.com
Sara Makovec je zagotovila nogometašicam Mure None zmago na turnirju na Cipru. Foto: www.alesfevzer.com

Junakinja tekme je bila Sara Makovec, ki je dosegla dva gola, med drugim tudi odločilnega v 84. minuti.

Trener slovenskih prvakinj Vladimir Kokol je napovedoval tekmo z malo priložnostmi, kar pa se ni uresničilo. Ekipi sta tekmo začeli previdno, a Makovec je izkoristila prvo priložnost, po golu se je igra razživela, več pa so pokazale Slovenke.

Na 2:0 je v 30. minuti povišala Tija Šoštarič. Osem minut zatem so zadetek dosegle tudi gostiteljice, ki bi se na začetku lahko znova znašle v zaostanku dveh golov. Najprej je okvir vrat zadela kapetanka Špela Kolbl, nekaj trenutkov zatem pa še Jana Malahova.

Nekaj zgrešenih priložnosti je ciprska ekipa kaznovala in v 79. minuti izenačila, a odgovor je bil hiter, čez pet minut je podajo Kolbl izkoristila Makovec, ki se je letos v Muro vrnila iz Olimpije.

Sara Makovec zagotovila Muri zmago na turnirju na Cipru

V letošnji sezoni Lige prvakinj tekmuje 72 klubov iz 50 nacionalnih nogometnih zvez. V skupinskem delu lige bo igralo 16 ekip. Barcelona, Lyon, Bayern München in Chelsea so edini štirje klubi, ki so že uvrščeni v skupinski del tekmovanja, kjer bo 16 ekip.

Za preostalih 12 prostih vozovnic se meri 68 zasedb. V uvodno fazo je vstopilo 59 ekip, od tega 43 aktualnih državnih prvakinj (tudi Mura Nona), preostalih 16 pa so ekipe, ki so si nastop zagotovile kot drugo- ali tretjeuvrščene v domačih klubskih tekmovanjih v pretekli sezoni.