Foto:
Foto:
Frank Rijkaard in Samuel Eto'o
Frank Rijkaard ima, kot sam pravi, za zdaj še vedno podporo igralcev. Foto: Reuters

Strelec edinega zadetka - skromni Paul Scholes - je zavrnil vse prošnje za intervju in, kot je zapisal The Times, iz slačilnice bržkone odšel naravnost "domov v Oldham na kozarec mleka".

"Ne nameravam odstopiti"
Frank Rijkaard, ki mu navijači v zadnjem času v usta že kar tlačijo besedo "Odstopam!", "magičnega" stavka (še) ni izrekel. Nizozemec je na gramofon postavil isto ploščo, ki jo "vrti" že vso pomlad: "Ne razmišljam, da bi odstopil. Nimam nobenega namena. Klub in ekipa potrebujeta pomoč in podporo, zato je včasih treba stopiti skupaj. Drugače bi bilo, če bi igralci dejali, da je čas, da odidem. Toda ni tako. Pretiravali bi, če bi rekli, da je bila letošnja sezona en sam polom."

Rijkaard, ki z Barcelono v zadnjih dveh letih ni osvojil niti ene lovorike, je dodal, da je njegovim varovancem manjkal le zadetek: "Tekma je bila enakovredna. Težko je sprejeti poraz, toda Old Trafford lahko zapustimo z dvignjeno glavo."

Rijkaarda čudi angleška igra s protinapadi
Če o igri Barcelone tako rekoč ni spregovoril slabe besede, pa je - zanimivo - Rijkaard našel kar nekaj "slabosti" v igri Manchestra: "Angleška moštva je težko premagati, saj so zelo močna in disciplinirana. A v Evropi vendar ne igrajo tako kot v domačem prvenstvu. To je škoda, saj lahko gledalcem ponudijo veliko več. Čudno je, ko vidiš angleške ekipe, da se krčevito branijo in poskušajo zmagati po protinapadih."

Priložnost zamujena ne vrne se nobena? Kje pa ...
33-letni Scholes ni igral v finalu pred devetimi leti proti Bayernu, ko je United drugič postal evropski prvak, saj je bil kaznovan. Zdaj bo dobil priložnost, ki se mu je takrat nesrečno izmuznila. Trener Alex Ferguson je že potrdil, da bo njegovo ime prvo, ki ga bo napisal na seznam za finale v Moskvi 21. maja.

Ferguson je - medtem ko je Scholes "pil mleko" - o njem govoril v presežnikih: "To je bil fantastičen zadetek. Mislim, da ne smemo pričakovati, da bo Paul dosegal od 10 do 15 golov na sezono, kot je to počel nekoč. Toda nedvomno je danes prispeval enega, s katerim je povsem poplačal zaupanje."

Van der Sar petič zaporedoma zaklenil vrata
Ravno toliko kot zadetek Scholesa pa je bila ključ do uspeha proti Barci izredna obramba Manchestra. Rio Ferdinand je dobival dvoboj za dvobojem, Wes Brown je bil tako prizadeven, da je po nesreči v glavo zadel celo vratarja Edwina van der Sarja, Patrice Evra je uspešno "nadziral" najboljšega igralca tekme Lionela Messija, Owen Hargreaves je ustavil Andresa Iniesto, preostalo pa je ubranil van der Sar.

Unitedova obramba ni prejela zadetka že 30. na 53 tekmah v letošnji sezoni, v Ligi prvakov pa je brezhibno opravila svoje delo že petič zaporedoma. Bo tako tudi čez tri tedne v Moskvi, kjer bo v potokih teklo vse prej kot Scholesovo mleko (beri: pivo in vodka)?

M. R.