Haris Seferović je dosegel odločilni zadetek sredi drugega dela. Foto: Reuters
Haris Seferović je dosegel odločilni zadetek sredi drugega dela. Foto: Reuters
Eintracht Frankfurt
Nogometaši Eintrachta so po zelo težki sezoni izpolnili cilj. Foto: Reuters
Niko Kovač
Niko Kovač je izpolnil pričakovanja. Ob koncu sezone je uspel dvigniti ekipo. Foto: Reuters

Prva tekma prejšnji četrtek v Frankfurtu se je končala z remijem (1:1). Za kapetana Miša Brečka in soigralce je zadostoval že remi brez golov. Pred 50.000 gledalci so se gostitelji večji del tekme le branili, po prejetem zadetku pa niso našli pravega odgovora in ostajajo v drugoligaški druščini.

Zmago posvetili kapetanu Russu
Kapetan Eintrachta Marco Russ zaradi kartonov ni smel igrati, soigralci pa so zmago posvetili prav njemu, saj je že prestal operacijo tumorja. Test, ki ga je opravil branilec, je pokazal močno povečano raven hormona HCG, po obisku urološkega specialista pa je ta ugotovil, da je to posledica tumorja in ne dopinga.

Seferović kronal premoč gostov
V prvem polčasu je imel Eintracht jalovo premoč. V 58. minuti je Niko Kovač v igro poslal velikega aduta Alexandra Meierja. Najboljši strelec Frankfurta je bil dlje časa poškodovan in ni pripravljen za 90 minut tako pomembne tekme. Izkušeni napadalec je takoj poživil igro.

V 66. minuti je Mijat Gačinović na levi strani ušel Brečku, nato pa poslal žogo med nogama branilca Georga Margreitterja pred vrata, kjer je Seferović s treh metrov le še podstavil desnico. Gostitelji so bili šokirani in do konca tekme niso več uspeli resneje zapretiti.

Izpad bi bil tragičen
"Izpad v drugo ligo bi bil tragičen za naš klub. Težko bi se pobrali. Danes sem presrečen. Na obeh tekmah smo bili precej boljša ekipa in zasluženo bodo tudi v 54. sezoni Bundeslige igrali z najboljšimi ekipami v Nemčiji," je bil nasmejan predsednik upravnega odbora Heribert Bruchhagen, ki bo zdaj lahko odšel v zaslužen pokoj.

Veliki junak je trener Kovač, ki je prišel v zelo kritičnem položaju, uspel pa je moštvo obdržati med elito. "S tem golom lahko pozabimo vse slabe strvari, ki so se nam zgodile v letošnji sezoni. Vse do 66. minute smo bili s hrbtom potisnjeni ob zid, a verjeli smo, da bomo zmagali, saj smo bili vseh 180 minut teh kvalifikacij boljši," je bil vesel nekdanji hrvaški selektor.
Nova sezone v Bundesligi se bo začela 26. avgusta. Že 14. avgusta bosta Bayern in dortmundska Borussia odigrala tekmo za nemški superpokal.

Dodatne kvalifikacije za Bundesligo, povratna tekma:
Nürnberg - EINTRACHT FRANKFURT 0:1 (0:0)
50.000; Seferović 66.

Nürnberg: Schäfer, Brečko, Margreitter, Bulthuis, Sepsi (84./Hovland), Petrak (74./Giaslason), Behrens, Kerk (74./Blum), Leibold, Füllkrug, Burgstaller.

Eintracht: Hradecky, Chandler (69./Ignjovski), Abraham, Zambrano, Oczipka, Hasebe, Huszti, Ben-Hatira (58./Meier), Stendera (11./Fabian), Gačinović, Seferović.

Sodnik: Christian Dingert





Prva tekma:
EINTRACHT FRANKFURT - NÜRNBERG 1:1 (0:1)
Gačinović 65.; Russ 43./ag

V Bundesligo sta se iz druge lige že uvrstila Freiburg in RB Leipzig.