Aleksander Šeliga je že nekaj časa v reprezentančnem kadru, a ob bratrancih Handanovič še čaka na prvi nastop. Foto: www.maribor-sport.com
Aleksander Šeliga je že nekaj časa v reprezentančnem kadru, a ob bratrancih Handanovič še čaka na prvi nastop. Foto: www.maribor-sport.com

Z nizozemskim klubom je 29-letnik podpisal 2-letno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto. V torek dopoldne tretjega reprezentančnega vratarja že čaka prvi trening z novimi soigralci, ki so lani v prvi nizozemski ligi osvojili 13. mesto. Sparta, najstarejši nogometni klub na Nizozemskem, ki je bil ustanovljen daljnega leta 1888, se ponaša s šestimi naslovi državnega prvaka, a zadnji sega v leto 1959.

Trije Slovenci na Nizozemskem
Šeliga je v Sloveniji branil le za CM Celje in je v dresu "grofov" v 11 sezonah 189-krat nastopil v I. SNL. Sezono 2005/06 je 186 cm visoki vratar preživel pri praški Slaviji, kjer ni dočakal prave priložnosti za dokazovanje, zato se je vrnil v matični klub. V Eredivisie bosta poleg Šelige letos nastopala še Tim Matavž (Groningen) in Dalibor Stevanovič (Vitesse).

Celjani z razprodajo zdravijo klub
"Sandi je z obrambami v preteklosti dokazal, da je vrhunski vratar, kar so opazili tudi številni drugi, finančno premožnejši klubi. V novi sredini mu želimo veliko uspeha," je dejal tehnični vodja CM Celja Borut Arlič. Celjani zaradi sanacije kluba prodajajo nosilce igre: Nejc Pečnik se je preselil k Nacionalu na Portugalsko, Jure Travner k Watfordu v drugo angleško ligo, Sebastjan Gobec pa se je vrnil k belgijskemu St. Truidnu. Za tuje klube sta zanimiva še Argentinca Lisandro Sacripanti in Martin Šarić.

Tomažič-Šeruga začasno "knap"
Maribor je Rudarju do konca sezone posodil Davida Tomažiča-Šerugo. 23-letni vezist je za vijoličaste, svoj matični klub, dozdaj v I. SNL odigral 76 tekem (lani 24) in ob tem dosegel 5 golov.