Borut Semler, doma iz Apač, pričakuje, da ga bo s Ptuja nogometna pot  znova vodila v kakšen večji klub. Foto: MMC RTV SLO
Borut Semler, doma iz Apač, pričakuje, da ga bo s Ptuja nogometna pot znova vodila v kakšen večji klub. Foto: MMC RTV SLO
Zadetki iz Velenja in Maribora
Sedma zmaga nad Gorico
Tiganj kot Ačimovič potopil Celje
Drevenšek odlično izvedel prosti strel

Remi proti Interblocku (1:1), zmagi v Novi Gorici (1:2) in nad Rudarjem (1:0) ter točka v Ljudskem vrtu (2:2). To je izkupiček Ptujčanov v zadnjem mesecu proti ekipam, ki so poleti predstavljale Slovenijo v evropskih pokalih. S pozitivno serijo se je Drava pobrala po slabem začetku (trije porazi v prvih štirih krogih), v nedeljo pa jo pred domačimi gledalci čaka nov izziv - Olimpija.

Semler je sedem tekem začel v prvi postavi, v soboto pa je igral od 34. minute, saj se je proti Rudarju poškodoval. Nekdanji mladinec Bayerna (München je zaradi poškodbe kolena zapustil konec leta 2006) po vmesnih postajah v Varteksu in Domžalah za Dravo igra od avgusta lani.

Drava je slabo začela sezono, zdaj pa je za vami nekaj ugodnih izidov. Čemu pripisujete boljše predstave v zadnjem obdobju?
Ekipa se je spoznala, pokazali smo, da lahko veliko naredimo tudi v prihodnje. Imamo veliko potenciala.

V soboto ste se prvič letos vpisali med strelce. Čeprav ste imeli težave s poškodbo, ste vendarle zaigrali. Kako to?
Na tekmi proti Rudarju sem dobil udarec v predel kolka in naredil se mi je hematom. Trener sprva ni vedel, koliko časa mi bo namenil, nato se je odločil za 60 minut. To je bila taktična menjava. Mislim, da je bila to prava poteza. Če se trudiš, se ti to vrača.

Zadetek v 75. minuti je bil res lep. Izjemno je podal Rok Kronaveter, vi pa ste izvrstno zaključili. Je bila to uigrana akcija, ki jo trenirate tudi na treningih?
To je značilno za nas, ko vzamemo žogo in hitro krenemo proti golu tekmecev. Tudi s tem golom smo dokazali, da v ekipi Drave ne manjka kakovosti.

Pred sezono je bilo veliko ugibanj o tem, kako bo Drava preživela sezono. Nekateri pomembni igralci so odšli, govorilo se je, da vam klub dolguje nekaj plač in vam hoče znižati dohodke. Kako je zdaj s tem?
Odšlo je veliko igralcev, vseeno pa je neko jedro ekipe ostalo. Ni veliko menjav, saj imamo precej mladih nogometašev, a tudi ti prihajajo za nami. Postali smo prava ekipa, to se vidi tudi na igrišču. Nekateri igralci niso dobili plače nekaj mesecev, kar pa se na igrišču ne pozna. Dolgove naj bi klub vsem poravnal v prihodnjih dneh ali tednih. Upam, da to ne bo vplivalo na rezultat.

Poleti ste bili na preizkušnji pri nemškem tretjeligašu Aueju. Kako to, da ste potem ostali na Ptuju?
Po premisleku sem se odločil, da ostanem. Pri Dravi igram in to je v tem trenutku najpomembneja. Imel sem tudi nekaj drugih ponudb, vendar niso bile konkretne. Nisem hotel oditi na silo, saj lahko to potem obžaluješ.

Kako ste se sicer znašli na Ptuju?
Sem Štajerec, zato lahko rečem, da se tu počutim kot doma. Sem 50 km od doma, po dolgem času imam blizu bližnje in sorodnike, kar mi v tem trenutku tudi ustreza. Dobro se počutim, saj je Ptuj lepo mesto.

Kakšen je vaš odnos s trenerjem Adnanom Zildžovićem?
Je spoštovanje, a se je o vsem mogoče zmeniti. Gre za prijateljski odnos, ki je najboljši za sodelovanje. Pogovori so odkriti.

Pri Dravi ne igrate povsem v konici napada. Vam ta položaj ustreza?
Ekipa je trenutno v taki situaciji, da moram pomagati, kjer je potrebno. Žrtvujem se za ekipo, delam to, kar je za ekipo najboljše. Po potrebi sem desni bočni, desni vezni ali desna "polšpica". To mi ne dela preglavic, taki igralci so po navadi še bolj cenjeni. Treba pa je razčistiti v glavi. Nekateri igralci tega nočejo, za mene pa to ni težava.

V nedeljo doma gostite Olimpijo. Kaj pričakujete oziroma napovedujete?
Veliko gledalcev bo prišlo tudi zaradi Olimpije. Zelo bi bil vesel, če bi bile tribune polne. Motivacije ne manjka. Moramo pokazati, da smo ekipa, ki lahko premaga vsakogar. To se mora zavedati vsakdo, ki pride na Ptuj. Podcenjevanja pa seveda ni.

Zadetki iz Velenja in Maribora
Sedma zmaga nad Gorico
Tiganj kot Ačimovič potopil Celje
Drevenšek odlično izvedel prosti strel