Darko Milanič s predstavo svojih varovancev v drugem polčasu nikakor ni mogel biti zadovoljen. Foto: MMC RTV SLO
Darko Milanič s predstavo svojih varovancev v drugem polčasu nikakor ni mogel biti zadovoljen. Foto: MMC RTV SLO
Simon Sešlar in Sebastjan Cimerotič
Simon Sešlar je tekmo spremljal v družbi Sebastjana Cimerotiča. Foto: MMC RTV SLO
Jan Oblak
Jan Oblak je zablestel že v premierni sezoni branjenja v članski konkurenci. Foto: MMC RTV SLO
Stadion
Tudi derbi ni napolnil glavne tribune na stadionu v Spodnji Šiški. Foto: MMC RTV SLO
Olimpija odščipnila točki Mariboru

Narava bo hvaležna, če bodo vijoličasti pri odstranjevanju odpadkov bolj konkretni kot v drugih 45 minutah tekme v Spodnji Šiški, saj tedaj niso niti enkrat ogrozili Jana Oblaka.
Ni bilo prave svežine in pravega gibanja
"Pričakoval sem, da bomo v drugem polčasu sposobni več odigrati in odteči, vendar enostavno nismo. To me čudi, vendar je po drugi strani tudi res, da imamo nekaj več tekem v nogah kot tekmec. Več svežine in več idej v igri nismo imeli. Videlo se je, da nam je torkova pokalna tekma pobrala kar nekaj moči. Že od samega začetka ni bilo prave svežine in pravega gibanja. Pričakoval sem, da bomo lahko v drugem polčasu stopnjevali ritem, a nam ni uspelo. Olimpija nam je v drugem polčasu zaprla vse poti, tako da protinapadov nismo uspeli izpeljati. V določenih trenutkih je znala biti tudi nevarna, imela je več prekinitev, vendar smo se izkušeno rešili in mislim, da je izid realen," je po remiju z 1:1 v 31. krogu Prve lige si povedal trener Mariborčanov Darko Milanič.

Po porazih proti Rudarju in Nafti so aktualni državni prvaki ta teden sicer končali bolj uspešno, a lahko se zgodi, da bodo krono najboljšega v državi morali predati že v naslednjem krogu, torej še pred zadnjim medsebojnim obračunom z Luko Koper 30. aprila.

Postavili temelje
Olimpija se še bori za tretje mesto, s katerim bi si zagotovila nastop v evropskem tekmovanju. "Liga je izenačena, marsikaj bo odvisno od drugih rezultatov. Če bomo odigrali na nivoju, tudi če to ne bo prineslo Evrope, to ne bo katastrofa. Naš glavni cilj v tej sezoni je bil vendarle, da postavimo neke temelje za naprej," nam je povedal športni direktor Simon Sešlar, ki je bil zadovoljen s pristopom in z igro Ljubljančanov.

V 10. minuti ga je v dobro voljo spravil tudi mladi vratar Oblak, ki je ubranil 11-metrovko Dragana Jeliča. V zadnjih dneh so se znova pojavile špekulacije, da je 17-letni Škofjeločan na poti v Benfico, a po zatrjevanju prvega operativca Olimpije ni nujno, da bo zmaje poleti sploh zapustil.

"Gotovo bo dosegel svojo ceno in svoj klub"
"Interesentov za Jana je ogromno, nekaj je tudi zelo konkretnih. O imenih ne bi govoril, je pa daleč od tega, da bi bilo kaj zaključeno. Pogovori so odprti, to je vse, kar lahko rečem o tem. Informacij, ki so začele krožiti, pa ne bi komentiral. Vsega niti nisem spremljal, ker me to dejansko ne zanima. Zdi se mi pa nekorektno, da se je to začelo dogajati dan ali dva pred velikim derbijem. Toda Jan je še enkrat pokazal, da je kvaliteten, in bo v prihodnosti gotovo pokazal še več. Gotovo je potencial, da bo nekoč med najboljšimi vratarji na svetu," je dejal Sešlar in dodal, da čas, predvsem pa Oblakova kvaliteta delata v prid Olimpije.

"Jan še dozoreva, iz tekme v tekmo je boljši. Tudi zadeve, ki so prihajale ven, ga niso zmotile in brani kvalitetno. To je najbolj pomembno. Gotovo bo dosegel svojo ceno in svoj klub, ki mu pripada v prihodnosti," ocenuje nekdanji reprezentant, ki je nekoč igral v Mariboru. Vijoličasti dres je prvič oblekel v sezoni, ko so Štajerci senzacionalno igrali v Ligi prvakov.

Poleti nova selekcija
Pred dnevi je pri Olimpiji dočakal podpis 100 tisoč evrov vredne pogodbe s Petrolom, ki jih bo klub porabil za ureditev slačilnic in druge infrastrukture za mlajše kategorije. Glede članske ekipe Sešlar pravi, da bo poleti gotovo sledila nova selekcija: "Tisti, ki so pravi, bodo ostali, drugi se bodo zamenjali. Pripeljali bomo tiste, za katere mislimo, da so pravi za okrepitev te ekipe. Najbolj pomembno pa je, da se razvijajo pravilno tisti igralci, ki smo jih pripeljali kot dolgoročne rešitve. Razmišljanje je pravo, delajo dobro, gotovo pa še nismo ekipa, ki bi imela širok kader, kakršnega bi si želeli. Poleti bo spet priložnost, da temu nekaj dodamo. Predvsem pa je najbolj pomembno, da se vseskozi dela dobro in kvalitetno, da imajo mladi igralci dobre treninge in da napredujejo."

V torek si je športni direktor zmajev v družbi nogometašev ogledal tudi gradnjo novega stadiona v Stožicah, kjer bo dom Olimpije v prihodnji sezoni. Poudarja, da so obeti o lepši prihodnosti gotovo nekaj, kar žene naprej tako vodstvo kluba kot igralce. Prav z željo po nekem dodatnem naboju pred derbijem proti Mariboru so tudi obiskali Stožice. "Verjamem, da bo nov stadion dvignil zanimanje ljudi za nogomet v Ljubljani in da se bomo s še kvalitetnejšo ekipo lahko že naslednje leto podali v boj za najvišja mesta. Moramo gledati pozitivno naprej, delati dobro in poskušati pritegniti gledalce z dobrim in kvalitetnim nogometom. Tako bomo pritegnili tudi večje zanimanje širše okolice," je končal Sešlar.

Olimpija odščipnila točki Mariboru