Ante Šimundža ni mogel skriti razočaranja po izpadu iz kvalifikacij za Evropsko ligo. Foto: www.alesfevzer.com
Ante Šimundža ni mogel skriti razočaranja po izpadu iz kvalifikacij za Evropsko ligo. Foto: www.alesfevzer.com

Mariborčani niso najbolje začeli evropske sezone, izpadli so že v uvodu kvalifikacij za Evropsko ligo, kjer je bil v dveh tekmah boljši bolgarski pokalni zmagovalec Botev iz Plovdiva. Ta je po zmagi na prvi tekmi (2:1) v Ljudskem vrtu remiziral (2:2) in si zagotovil napredovanje v naslednji krog kvalifikacij, v katerem se bo pomeril s Panathinaikosom.

Tribune Ljudskega vrta so bile lepo zapolnjene, tekmo si je ogledalo 8000 gledalcev. Foto: www.alesfevzer.com
Tribune Ljudskega vrta so bile lepo zapolnjene, tekmo si je ogledalo 8000 gledalcev. Foto: www.alesfevzer.com

Pa Mariborčani? Po odličnem uvodu v tekmo, bolje rečeno prvem polčasu, ki so ga po golu Jana Repasa končali z minimalnim vodstvom, je sledilo slabše nadaljevanje. Bolgarom je uspel preobrat, 10 minut pred koncem rednega dela srečanja je izid na 2:2 izenačil Etienne Beugre in obudil upanje vijoličastih, ki so za podaljšek potrebovali še en zadetek. Za to jim je zmanjkalo časa.

Šimundža: Začeti moraš z ničle, kar je bil tudi dogovor
"Če si nepripravljen na evropski tekmi, potem nekaj ni v redu," je po obračunu v štajerski prestolnici povedal trener NK-ja Maribor Ante Šimundža in dodal: "Dejstvo je, da smo imeli prednost, imeli celo priložnosti za 2:0, 3:0. Ne vem, ali je nasprotnik v prvem polčasu sploh udaril na gol. Čeprav smo bili v prvem polčasu kakšnih deset minut po 20. minuti nekako v situaciji, kjer nismo želeli biti. Ogromno prevlade nasprotnika smo imeli pod nadzorom." Obenem je priznal, da je bilo število prejetih zadetkov na dveh tekmah preprosto previsoko za napredovanje v naslednji krog kvalifikacij. "V dveh tekmah smo prejeli štiri zadetke, tako je zelo težko napredovati. Treba je biti konstanten celo tekmo, ne samo v posameznih obdobjih. In tukaj moramo narediti korak naprej," je poudaril.

O drugem polčasu je še dejal: "Začeti moraš z ničle, kar je bil tudi dogovor. Od prve sekunde in ne od prve minute, kar je zelo pomembno. To so stvari, ki so pri razvoju oziroma napredku posameznika zelo pomembne."

Šoštarič Karič: V drugi polčas smo krenili katastrofalno
Branilec Sven Šoštarič Karič je priznal, da je bil začetek tekme zelo dober, slabše je bilo predvsem nadaljevanje. "Začeli smo zelo dobro, dali ta gol. Dominirali smo večino prvega polčasa. Iz nekega razloga smo se nato povlekli malo preveč nazaj, dopustili nasprotniku, da pride v igro, v svoj ritem. V drugi polčas smo krenili katastrofalno. Ni se izteklo po naših željah, ampak tak je nogomet," je pojasnil. Mariborčane zdaj v nedeljo čaka začetek nove sezone Prve lige Telemach, nato pa že drugi krog kvalifikacij za Konferenčno ligo proti romunski Craiovi. "Fokus je na prvenstvu. Tam moramo biti prvi, zmagovati. Ekipa si je dala določen pritisk, da zmagamo na čim več tekmah. Kaj pa bo v četrtek, bomo razmišljali po tekmi z Domžalami. Upam, da se bo tekma dobro končala, da gremo lahko z mirnimi glavami v četrtkov evropski obračun," je dejal za Val 202.

"Žalostno je, da tekme ne izgubiš, a vseeno izpadeš"
Aleš Arnol, trener NK Bravo Kostel. Foto: www.alesfevzer.com
Aleš Arnol, trener NK Bravo Kostel. Foto: www.alesfevzer.com

Arnol: Res sem vesel, da smo nagrajeni z zmago in napredovanjem
Precej več razlogov za dobro voljo imajo nogometaši ljubljanskega Brava Kostela, ki je prvič v klubski zgodovini napredoval v evropskem tekmovanju. Potem ko so Ljubljančani prvo tekmo na svojem terenu proti Connah's Quay Nomads izgubili z 1:0, so povratni obračun v Walesu dobili z 2:0. Nemanja Jakšić je tik pred iztekom rednega dela srečanja izsilil podaljšek, v katerem je potnika v naslednji krog kvalifikacij za Konferenčno ligo odločil Matej Poplatnik. "Vesel sem, ker smo bili nagrajeni za potrpežljivost, nagrajeni smo bili, ker smo skupaj zaupali v ta načrt. Ustvarili smo veliko število priložnosti doma in v gosteh, nismo odnehali. Potem smo odlično nadzirali igro v podaljšku. Dogovor je bil preprost, in sicer da želimo v podaljških tekmo zaključiti, in ne dovoliti nasprotniku, da tekmo konča prek enajstmetrovk. Tu smo prevzeli več tveganja. Res sem vesel, da smo nagrajeni z zmago in napredovanjem," je bil po tekmi v Bangorju vesel trener ljubljanskega kolektiva Aleš Arnol.

Ta bo svoje varovance v naslednjem krogu kvalifikacij za Konferenčno ligo vodil proti izkušeni ekipi Zrinjskega iz Bosne in Hercegovine.