Sebastjan Cimerotič, ki je v napadu združil moči skupaj z Erminom Rakovičem, se ni naigral. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Sebastjan Cimerotič, ki je v napadu združil moči skupaj z Erminom Rakovičem, se ni naigral. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden

Potem ko so podprvaki Bosne in Hercegovine prvo srečanje prejšnji četrtek v Domžalah dobili z 2:0, je tokrat dolgo kazalo, da golov ne bo. Tekma se je razživela v zadnje četrt ure, ko so Ljubljančani na zelenici ostali z dvema igralcema manj, to pa je Široki izkoristil.
Med strelci dva rezervista
V 81. minuti je najprej zadel Mateo Roskam, ki je po podaji z leve strani na desni strani kazenskega prostora izkoristil neodločnost Ermina Rakoviča in žogo iz bližine poslal v mrežo. Dve minuti pozneje je na 2:0 povišal rezervist Ivor Weitzer z natančnim strelom po tleh s približno 20 metrov. Žoga je zletela tik ob desni vratnici vratarja Damirja Botonjiča. Končni izid je v sodnikovem podaljšku po protinapadu postavil še en igralec s klopi Hrvoje Mišić.
Široki je imel že v prvem polčasu pobudo, dva nevarna strela z roba kazenskega prostora je ubranil Botonjič. Ljubljanski vratar se je izkazal tudi v 69. minuti, ko je ubranil 11-metrovko Daliborju Šiliću. Prekršek za najstrožjo kazen je napravil Boban Jovič, ki je na robu kazenskega prostora podrl enega izmed domačih nogometašev in si prislužil drugi rumeni karton.

V 74. minuti je imel lepo priložnost tudi Juan Manuel Varea, ki je z dveh metrov z glavo streljal mimo vrat. Pet minut pozneje je Olimpija ostala še brez enega igralca, izključen je bil Miroslav Cvijanovič.
2. predkrog, povratna tekma:
ŠIROKI BRIJEG - Olimpija 3:0 (0:0) 2:0
Roskam 81., Weitzer 83., Mišić 93.
RK: Jovič 68., Cvijanovič 79./oba Olimpija

Široki Brijeg: Bandović, Barišić, Topić, Renato, Diogo, Šilić, Wagner (86./Glavina), Kožul (61./Weitzer), Roskam, Ivanković, Varea (77./Mišić).
Olimpija: Botonjič, Vučkič, Kašnik, Cvijanovič, Salkič, Rujovič (88./Prašnikar), Jovič, Lovrečič, Škerjanc, Cimerotič (84./Božič), Rakovič (85./Stojanovič).
Sodnik: Vladislav Bezborodov (RUS)