Samir Handanovič je z Udinesejem po slabšem začetku zdaj na odlični poti: tokrat so dosegli že tretjo zaporedno zmago. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Samir Handanovič je z Udinesejem po slabšem začetku zdaj na odlični poti: tokrat so dosegli že tretjo zaporedno zmago. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Josip Iličič
Josipa Iličiča smo po tekmi s fotoaparatom še ujeli, s kamero ne. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Kek, Miklavič, Kavčič
Kaj je na tekmi videla slovenska "reprezentančna delegacija" Kek-Miklavič-Kavčič? Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Samir Handanovič
Samir Handanovič se je moral zaradi pomanjkanja dela med tekmo "zabavati" po svoje. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden

In to zato, ker niti Josip Iličič niti Armin Bačinovič (ravno na dan tekme je praznoval 21. rojstni dan) nista bila po "slovenskem derbiju" v osmem krogu italijanskega prvenstva na voljo za izjave. Slednje naj si vsak razlaga po svoje, dejstvo je, da so gostujoči nogometaši na stadionu Friuli razočarali. "Do 70. minute to sploh ni bila tekma. Samo mi smo igrali in bi lahko dali tudi kakšen gol več," je bil jasen Handanovič, ki se je s Palermovim dvojcem še dolgo po tekmi "družil" na doping kontroli.

Obračun v bližnjem Vidmu je na tribune pritegnil ne le veliko slovenskih navijačev, temveč tudi strokovni štab slovenske reprezentance s selektorjem Matjažem Kekom na čelu.

Slovenski "derbi" v 8. krogu Serie A in zmaga Udineseja. Povsem običajen dan za Samirja Handanoviča?
Slovenski derbi ja, drugače pa običajno. Kot ponavadi pada dež v Udinah, smo navajeni. Igrali smo tako, kot je treba, in zmagali. To je to.

Z Udinesejem se pridno dvigujete v zadnjih krogih?
Mislim, da gremo v pravo smer. V prvih krogih ni bilo tako, kot smo vsi upali. Delamo in treniramo, da bi bili boljši, in to iz tekme v tekmo potrjujemo.

Ste se kaj pogovarjali s Slovencema pri Palermu?
Vsi trije smo bili na "dopingu", tako da smo imeli 40 minut časa, da se pogovorimo.

Ste ju kaj zbadali po porazu?
Ne. V nogometu se ne smeš igrati s takimi stvarmi, ker moraš iti še v Palermo, tako da se ti lahko vrne. Vse je mirno, malo smo se pogovorili o tekmi. Nič kaj takega.

Vam je odleglo po zaključnem pritisku Palerma?
Do pritiska je prišlo zaradi našega rdečega kartona, do 70. minute pa to sploh ni bila tekma. Samo mi smo igrali in bi lahko dali tudi kakšen gol več. Ko smo dobili rdeči karton, so šele začeli pritiskati.

Ste kaj pripravili svoje soigralce na oba Slovenca?
V Italiji se ne ubadaš z nasprotno ekipo. Ko smo jih gledali, smo se tudi pogovarjali o njiju dveh, predvsem o Iličiču in Pastoreju, ki sta njihova glavna igralca. To je ekipa. Če jim pustiš igrati, igrajo. Mi jim danes nismo pustili. V bistvu niso imeli priložnosti, ker smo jim že na njihovi polovici ustavljali akcije ali pa prekinjali napad.

Sta bila močno razočarana?
Malo sta bila, vendar življenje gre naprej. V nedeljo je nova tekma.

Se je občutilo, da je bilo na tribunah več slovenskih navijačev?
Nisem občutil. Videl sem navijače za golom, mislim, da od Palerma. Osredotočen sem bil na tekmo, pričakoval pa sem jih več kot ponavadi, tudi vas je bilo akreditiranih več kot ponavadi.

Ste vedeli, da bosta na tekmi tudi selektor Kek in njegov pomočnik Miklavič?
Ja.

Je bil to za vas pritisk ali le še dodatna motivacija?
To ne igra nobene vloge. Vsak ve, kaj mora delati na terenu. On je verjetno prišel, da vidi te igralce tudi na igrišču. Odnos je pravi, tako da ni nobenega problema.

Po dolgem času je žoga pristala za vašim hrbtom. Vaš komentar?
Malo sem razočaran. Bila je taka tekma, ki bi jo lahko mirno speljali do konca. Potem je prišel tisti rdeči karton. To je naše delo. Najboljše je, da žoge ne pobereš iz svoje mreže.

Kako pa komentirate gol reprezentančnega soigralca Boštjana Cesarja za Chievo?
A gol je dal? Ja, super! Cesar ima velikokrat priložnost, tudi za reprezentanco, iz kotov je nevaren. Čim več Slovencev, čim več golov.