Foto: EPA
Foto: EPA

Zvezda je upravičila vlogo favorita in potrdila trenutno precejšnjo razliko v kakovosti med velikima beograjskima tekmecema. Ves čas je imela pobudo, 61 odstotkov igralnega časa žogo v svoji posesti, premoč na terenu pa kronala s štirimi zadetki, s čimer je dosegla najvišjo gostujočo zmago nad Partizanom.

Udeleženka Lige prvakov zanesljivo vodi na prvenstveni lestvici. S tekmo manj ima s sedmimi zmagami in zgolj enim remijem ter prepričljivo gol razliko +21 tri točke naskoka pred Mladostjo iz Lučanov in OFK-jem iz Beograda. Partizan, ki je odigral še tekmo manj od Zvezde, zaostaja 11 točk in je šele deveti. Hkrati je bil letos neuspešen v evropskih kvalifikacijah.

Junak gostujoče zmage je bil Cherif Ndiaye. Senegalski napadalec je zablestel s hat-trickom. Odličen je bil tudi Elšnik, ki je poleti iz Olimpije prišel v Srbijo in hitro postal eden ključnih mož zasedbe z Marakane. Po strelu slovenskega vezista je v 24. minuti v roko zadela Stefana Kovača, Ndiaye pa je Zvezdo v vodstvo popeljal z bele točke.

Silas je v sodnikovem dodatku prvega polčasa povišal prednost, v drugem delu pa je še dvakrat zadel Ndiaye. V 55. minuti je drugič premagal Aleksandra Jovanovića, sicer eno redkih svetlih točk črno-belih v tej sezoni, po izjemni akciji Elšnika. Nekdanji kapetan zmajev je dobil žogo na sredini, jo popeljal v kazenski prostor, po prodoru in preigravanju pa pripravil Ndiayeju lepo priložnost, ki jo je Senegalec znal izkoristiti.

Za odlično predstavo je Elšnik, ki je bil najzaslužnejši, da je Zvezda imela nadzor na sredini terena, prejel zelo visoko oceno. B92 ga je poimenoval kar "slovenski maestro". Vanja Drkušić zaradi poškodbe ni igral. Dres Partizana nosi Mario Jurčević. Ljubljančan je v prvem polčasu pri izidu 0:1 zadel okvir vrat, sicer pa je bila njegova predstava – tako kot celotne domače zasedbe – zelo skromna.

Stanojević ugodil navijačem - podal je odstop
Navijači Partizana Grobarji so že nekaj časa nezadovoljni s klubsko upravo, ki je pahnila velikana s Humske v veliko krizo. Po tekmi so poskrbeli za nov incident. Na teren so proti svojim igralcem zmetali številne predmete, najbolj razgreti pa so želeli obračunati z nogometaši in so se odpravili proti garderobam. Razbijali so okna, koščki stekla pa so zadeli trenerja Aleksandra Stanojevića, na novinarsko konferenco je tako prišel z obliži na obrazu. "Opravičujem se vsem navijačem Partizana. Žal mi je, kako smo izgubili tekmo. To je sramota za vse nas. In največja sramota zame," je dejal Stanojević. Navijači so ga večkrat pozvali k odstopu in po porazu jim je po poročanju portala Telegraf.rs ugodil, odstopil je in odločitev sporočil vodilnim v klubu.

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com