"Ne rabiš sovražnikov, če imaš takšne prijatelje." Ikerja Casillasa je ob vrnitvi v prvo postavo Reala že po eni minuti poškodoval soigralec in tesen prijatelj Sergio Ramos. Foto: EPA
Iker Casillas
V spomladanskem delu pretekle sezone je bil Casillas v nemilosti trenerja Mourinha, ki ga je zaradi tega napadla cela vrsta španskih reprezentantov, zlasti iz Barcelone. Foto: Reuters

Kapetan kraljevega kluba se je namreč v vrata Reala vrnil natanko po 238 dneh, s čimer naj bi se končalo mučno obdobje, ko je moral kapetan evropskih in svetovnih nogometnih prvakov sedeti na klopi za rezervne igralce.

Nesrečni trk že po eni minuti igre
A na igrišču v Carigradu je "Sveti Iker" vztrajal vsega četrt ure, saj je že v 60. sekundi staknil poškodbo reber, potem ko je trčil s soigralcem Sergiom Ramosom! Casillas si je pri trku poškodoval rebra, ob tem je bilo takoj očitno, da dolgo ne bo mogel vztrajati.

Vseeno je ubranil tudi lep poizkus Felipeja Mela, po pregledu klubskega zdravnika pa se je Casillas odločil, da zapusti igrišče, tako da je vstopil Diego Lopez, sicer prvi vratar Reala že vse od januarja letos. Mimogrede - kapetanski trak je prevzel nihče drug kot ravno Sergio Ramos, ki je s svojo nespretnostjo zakrivil poškodbo.

Po poškodbi v nemilosti Mourinha
Svetovni in evropski prvak s Španijo si je januarja zlomil prst na roki, pri čemer ga je na pokalni tekmi v Valencii poškodoval soigralec Alvaro Arbeloa. Med poškodbo je izgubil mesto prvega vratarja moštva, saj je trener Jose Mourinho med vratnici postavil Lopeza. To sezono je novi trener Italijan Carlo Ancelotti prav tako lov na špansko krono začel z Lopezom v vratih, medtem ko je Casillasa v vrata postavil v Ligi prvakov.

Na tekmi v Carigradu je sicer Real zanesljivo premagal Galatasaray (6:1) z goli Isca, Karima Benzemaja (2) in Cristiana Ronalda (3).

Dobre volje na letalu za domov
Po tekmi je Sergio Ramos z letala poslal v svet naslednji "čivk": "Vzleteli smo proti domu, ob meni je ... hehehe. Nekdo me nocoj hoče ubiti! Nič ne bo in se bomo kmalu vrnili."

Na zdravniškem pregledu v sredo so ugotovili samo močan udarec v rebra, ki so ostala cela, tako da bo Casillas že v nekaj dneh nared za igro. Ob odhodu s pregleda je novinarjem povedal: "Gre samo za udarec, ne bo nič hudega."