Se bo
Se bo "tihi mož" Alejandro Sabella poslovil z naslovom svetovnega prvaka? Foto: Reuters
Še dve tekmi do konca prvenstva

Ne glede na razplet finala pa je že jasno, da se bo selektor Argentine Alejandro Sabella poslovil s položaja.

"Verjamem, da je dal reprezentanci vse. Čas je, da dobi priložnost drug strokovnjak," je dejal Sabellov agent Eugenio Lopez. 59-letni Sabella je Argentino prevzel leta 2011. Le dve leti prej (2009) pa je Sabella sploh prvič samostojno vodil kakšno ekipo, in sicer je Estudiantes kar takoj popeljal do zmage v Pokalu Libertadores.

Finale bo sodil Nicola Rizzoli
Rio de Janeiro sicer že doživlja okupacijo argentinskih navijačev, seveda ne manjka tudi nemških, oboji pa se že srčno veselijo rekordnega tretjega finalnega obračuna za naslov najboljše nogometne reprezentance na svetu. Finale se bo v nedeljo na sloviti Maracani začel ob 21. uri po slovenskem času. Sodil ga bo 42-letni Italijan Nicola Rizzoli, ki je med drugim delil pravico tudi na tekmi med Španijo in Nizozemsko (5:1).

Tekma za 3. mesto, ki jo imajo zlasti Nizozemci za popolnoma odvečno, razumljivo še zdaleč ne razburja navijačev, se pa lahko ljubitelji nogometa, sodeč po izkušnjah iz preteklosti, veselijo sproščene in odprte tekme, ki običajno postreže s šovom. Dvoboj Brazilija - Nizozemska se bo v glavnem mestu Brasilii začel ob 22. uri. Vsi prenosi so seveda na TV SLO 2, MMC-ju in Valu 202.

Petek je bil tudi dan za novo kolumno Juana Vasleta. Ne pozabite oddati zadnjih dveh napovedi za Nostradamusa - v igri za zmago je še 62 uporabnikov.

Dogajanje pred koncem SP-ja podrobno spremljamo na RTV Slovenija. Številne novice lahko spremljate po radiu in televiziji, napetost pa stopnjujemo tudi na MMC-ju, kjer novice in številke drobimo s pomočjo aplikacije "čečkač".

Še dve tekmi do konca prvenstva