Walter Ayovi in soigralci so bili zelo razočarani po koncu tekme na Maracani. Ekvador je edina južnoameriška reprezentanca, ki se ni uspela prebiti med najboljših 16. Foto: EPA
Walter Ayovi in soigralci so bili zelo razočarani po koncu tekme na Maracani. Ekvador je edina južnoameriška reprezentanca, ki se ni uspela prebiti med najboljših 16. Foto: EPA
Antonio Valencia
Antonio Valencia je bil izključen v 50. minuti. Foto: EPA
Antonio Valencia in Lucas Digne
Antonio Valencia je postavil piko na i zelo slabim predstavam na tem prvenstvu. Foto: EPA
Antoine Griezmann
Antoine Griezmann je na začetku drugega polčasa zadel vratnico. Foto: EPA

Francoski selektor Didier Deschamps je v primerjavi s tekmo proti Švici (5:2) močno spremenil začetno postavo. Bacary Sagna, Laurent Koscielny, Lucas Digne, Morgan Schneiderlin, Paul Pogba in Antoine Griezmann so bili v začetni postavi Francije, ki je imela osmino finala praktično zagotovljeno že predčasno.

Oglejte si tekmo še enkrat: prvi in drugi polčas. Vas zanima le povzetek? Analiza prvega in drugega polčasa.

Pri Ekvadorju je selektor Reinaldo Rueda dal kapetanu Michaelu Arroyu prednost pred Felipejem Caicedom.

E. Valencia najbližje zadetku v slabem prvem delu
V prvem polčasu na Maracani gledalci niso videli dobrega nogometa, ob odmoru so celo žvižgali. V uvodu tekma ni postregla z izrazitimi priložnostmi. Griezmann v 10. in Moussa Sissoko v 15. minuti sta poskusila s streloma, pri Ekvadorju pa je izstopal hitri Enner Valencia (v 17. minuti se je poškodoval v dvoboju z Mamadoujem Sakhojem, a je vseeno stisnil zobe in nadaljeval srečanje), v 20. in 22. minuti je bil nekoliko prepočasen za resen strel na vrata.

Karim Benzema je zamudil priložnost po napaki kolumbijskega vratarja Alexandra Domingeuza v 27. minuti, ki je zgrešil pri izbijanju žoge v svojem kazenskem prostoru. Paul Pogba je bil po predložku Griezmanna z glavo nevaren v 38. minuti. Sijajni napadalec E. Valencia je imel štiri minute pred koncem veliko priložnost, njegov strel z glavo s treh metrov pa je zaustavil Hugo Lloris.

Griezmann v vratnico
Drugi polčas se je začel precej bolj razburljivo. V 47. minuti je Sissoko našel Bacaryja Sagnaja, ki je takoj podal pred vrata, kjer je Griezmann podstavil nogo in s petih metrov stresel vratnico.
Rdeči karton za Antonia Valencio
V 50. minuti je Antonio Valencia z iztegnejnim podplatom naredil grob prekršek nad Lucasom Dignejem, ki je obležal na zelenici. Sodnik Noumandiez Doue, ki pred tem ni pokazal nobenega kartona, je zvezdnika Manchester Uniteda takoj izključil.
Dominguez preprečil zmago Francozov
Ekvadorci niso bili šokirani, zavedali so se, da jih le zmaga pelje med najboljših 16 reprezentanc sveta. Christian Noboa je slabo zaključil protinapad tri minute kasneje. Francozi so prevzeli pobudo in začeli vrstiti napade na nasprotna vrata. V 72. minuti je bil po podaji Sissokoja blizu Pogba, a je žoga zletela kakšen meter mimo leve vratnice. Benzema je slabo streljal v 78. minuti.

Borbeni Ekvador je priložnosti iskal v protinapadih in v 82. minuti je bil nevaren Renato Ibarra, a se je izkazal Lloris. Enako uspešen je bil dve minuti kasneje ob nevarnem strelu Benzemaja Dominguez, ki je v 87. minuti zaustavil tudi strel rezervista Loica Remyja.

Ekvadorci pokvarili 100-odstotni izkupiček Južnoameričanov
Francija je tretjič končala skupinski del SP-ja na prvem mestu, tudi leta 1958 in 1998 ji je to uspelo. Ekvdaor je edini predstavnik Južne Amerike, ki ne bo igral v osmini finala.

Skupina E, 3. krog, Rio de Janeiro:
EKVADOR - FRANCIJA 0:0
74.545 gledalcev
RK: A. Valencia 50./Ekvador

Ekvador: Dominguez, Paredes, Guagua, Erazo , Ayovi, A. Valencia , Minda, Noboa, Montero ( 63./Ibarra), Arroyo ( 82./Achilier), E. Valencia.

Francija: Lloris, Sagna, Koscielny, Sakho ( 61./Varane), Digne, Matuidin ( 67./Giroud), Pogba, Schneiderlin, Sissoko, Benzema, Griezmann ( 79./Remy).

Sodnik: Noumandiez Doue (Slonokoščena obala)


HONDURAS - ŠVICA 0:3 (0:2)
Shaqiri 6., 31., 72.



Lestvica:                            
FRANCIJA        3  2 1 0  8:2  7 točk
ŠVICA           3  2 0 1  7:6  6     
--------------------------------     
EKVADOR         3  1 1 1  3:3  4     
HONDURAS        3  0 0 3  1:8  0