Reprezentanca Luksemburga se veseli izenačujočega zadetka v 85. minuti. Foto: Reuters
Reprezentanca Luksemburga se veseli izenačujočega zadetka v 85. minuti. Foto: Reuters
Cesare Prandelli
Italijanski selektor Cesare Prandelli je proti koncu tekme le nemočno opazoval blamažo, ki so si jo privoščili njegovi varovanci. Foto: Reuters
Rickie Lambert
Rickie Lambert, ki so se mu pred kratkim izpolnile otroške sanje in bo v naslednji sezoni zaigral za Liverpool, je Angleže popeljal v vodstvo z 2:1, a je bilo to na koncu premalo za zmago. Foto: Reuters

Italijani so hitro povedli. V 8. minuti je Claudio Marchisio izkoristil nepozornost gostujoče obrambe, potem ko se je s krasnim prodorom izkazal Mario Balotelli. Ta je naposled z zunanjim delom nogometnega čevlja poslal natančno podajo vezistu Juventusa, ki je z dobrega metra zlahka zadel z glavo. Italijani so ves čas pritiskali na nasprotnika, a nikakor niso še drugič zatresli mreže.

So bili pa uspešnejši Luksemburžani, ki so v 85. minuti izid izenačili. Kapetan Mario Mutsch je iz kota poslal uporaben predložek, z močnim strelom z glavo pa je branilec Maxime Chanot žogo na veliko nezadovoljstvo italijanskih navijačev poslal za hrbet Gianluigija Buffona.

Arroyo preprečil zmago Anglije
Angleži so se že v 8. minuti znašli v zaostanku, potem ko je po predložku Walterja Ayovija s krasnim strelom z glavo nemočnega Bena Fosterja ukanil Enner Valencia. Toda varovanci Roya Hodgsona so se vrnili po golu Wayna Rooneyja, ki je za 1:1 zadel, potem ko je Rickie Lambert s peto žogo poslal v vratnico. Novopečeni član Liverpoola je povedel Angleže v vodstvo v 51. minuti. Po podaji Rossa Barkleyja je mrežo zatresel z razdalje. Dvajset minut pred iztekom rednega dela srečanja so Ekvadorci izid izenačili - in to na kakšen način! S pravim "evrogolom" je mrežo razparal Michael Arroyo. Za konec sta tekmo začinila še Raheem Sterling in Antonio Valencia, ki sta si v 79. minuti prislužila predčasno pot pod prhe - Sterling zaradi grobega štarta, Valencia zaradi nešportne poteze.

Robben odločilni faktor proti Walesu
V Amsterdamu so nogometaši Nizozemske gostili Valižane, ki niso našli odgovora na razpoloženega Arjena Robbna. Ta je v svojo statistiko vpisal zadetek in podajo. Prvi zadetek je padel po dobre pol ure igre, ko je proti valižanskim vratom lepo potegnil Robin van Persie in iz neposredne bližine nastreljal dobro postavljenega Wayna Hennesseyja. Žoga se je odbila do Robbna, ki je brez težav zadel za 1:0. Wales je poskušal izničiti prednost gostiteljev, otočani so večkrat močneje pritisnili, a za uspeh jim je vselej zmanjkala zadnja podaja, ki bi odprla domačo obrambo. V 77. minuti so vodstvo podvojili. Tokrat se je član Bayerna izkazal s podajo, s katero je zaposlil Jeremaina Lensa, ki je iz bližine hladnokrvno zadel za še drugi val navdušenja na tribunah kultne AmsterdamArene.

Prijateljske tekme, sreda:
GRČIJA - NIGERIJA 0:0

MEHIKA - BiH 0:1 (0:1)
I. Hajrović 41.

NIZOZEMSKA - WALES 2:0 (1:0)
Robben 32., Lens 76.

ALŽIRIJA - ROMUNIJA 2:1 (1:1)
Bentaleb 22., Soudani 66.; Chipciu 28.

MADŽARSKA - ALBANIJA 1:0 (0:0)
Priskin 82./11-m

ITALIJA - LUKSEMBURG 1:1 (1:0)
Marchisio 9.; Chanot 85.

EKVADOR - ANGLIJA 2:2 (1:1)
E. Valencia 8., Arroyo 70.; Rooney 29., Lambert 51.
RK: A. Valencia 79.; Sterling 79.

ISLANDIJA - ESTONIJA 1:0 (0:0)
Sigthorsson 54./11-m