Ronaldinho, Eto'o, Deco ... so bili napovedani kot možje odločitve. A junak iz ozadja je bil Juliano Belletti. Foto: EPA
Ronaldinho, Eto'o, Deco ... so bili napovedani kot možje odločitve. A junak iz ozadja je bil Juliano Belletti. Foto: EPA
Frank Rijkaard v ključnem trenutku tekme
Frank Rijkaard se ne ozira na kritike. Njegovi dosežki govorijo svoje. Dva naslova španskega prvaka in evropska krona. Foto: EPA
Henrik Larsson
Slovo od Katalonije ne bi moglo biti lepše. Foto: EPA

Prejšnji teden je Sevilla v finalu Pokala Uefa s 4:0 odpravila Middlesbrough, kar pomeni, da je Španija prva država po devetih letih, ki ji uspel evropski dvojček. Leta 1997 je to uspelo Nemčiji z Borussio Dortmund (Liga prvakov) in s Schalkejem (Pokal Uefa).

V nedeljo je svetovni prvak v formuli ena Fernando Alonso prvič slavil na domačih tleh (ravno v Barceloni) in napovedal, da je glavni favorit za ponovno osvojitev naslova. Isti dan je slavil tudi motociklist Daniel Pedrosa in napovedal, da je prvi mož, ki končno lahko ogrozi petletno nepremagljivost Valentina Rossija. Piko na i je postavil Rafael Nadal, ki je v epskem finalu teniškega turnirja v Rimu v petih nizih ugnal Švicarja Rogerja Federerja.

Skeptični do trenerja
A vrnimo se k Ligi prvakov. Veliko španskih komentarjev vseeno skeptično ocenjuje delo Franka Rijkaarda. V nos jim je šla predvsen odločitev, da je Mark van Bommel dobil prednost pred Andresom Iniesto, ter postavitev Ronaldinha (povsem na sredini) in Samuela Eto'oja (na levi strani).

"Rijkaard lahko razloži svojo postavitev, a njegove postavitve niso razumeli ne igralci in ne gledalci," so zapisali v El Paisu in dodali: "Arsenal se je mojstrsko odzval ob izključitvi Lehmanna, Barca pa je panično in nepremišljeno napadala. A pomembno je, da so zmagali."

Larsson prinesel nalet
"Postavitev ni bila pravilna, a je trener nato z menjavami popravil svojo napako," so bili spravljivejši pri Asu. Pri tem so seveda namigovali na vstop Henrika Larssona. Švedski veteran je na svoji zadnji tekmi v dresu Barcelone igral zadnjih 30 minut in podal tako Samuelu Eto'oju kot tudi Julianu Bellettiju, ki sta spremenila razplet tekme.