Trenutek, ki je zaznamoval tekmo. Dvoboj Gerrarda in Pernie, po katerem je sodnik pokazal na enajstmetrovko. Foto: EPA
Trenutek, ki je zaznamoval tekmo. Dvoboj Gerrarda in Pernie, po katerem je sodnik pokazal na enajstmetrovko. Foto: EPA

"Kakšna kraja," se bohoti na naslovnici današnje Marce, enakega mnenja pa so tudi preostali španski mediji, ki pišejo o "še eni Platinijevi prevari" in "kriminalu na Anfieldu". Sporni trenutek se je zgodil v 93. minuti, ko je sodnik Martin Hansson pokazal na belo točko po zračnem dvoboju Mariana Pernie in Stevena Gerrarda na robu kazenskega prostora v povsem nenevarni situaciji za gol.

"Sodnik se je opravičeval, vendar odločitve ni spremenil"
Nezadovoljstvo Špancev je še toliko večje, saj izjemno slaba švedska sodniška trojka predtem ni dosodila dveh čistih enajstmetrovk za Atletico. Branilec Pernia je bil na robu obupa: "Nihče ni videl najstrožje kazni. Prekrška ni bilo. Gerrard se je vrgel name, to se jasno vidi. Stranski sodnik mi je takoj potem rekel 'oprosti, oprosti', vendar odločitve ni spremenil, čeprav je imel dovolj časa."

Benitez: To je bila enajstmetrovka
Trener Liverpoola Rafa Benitez je prepričan, da je bila enajstmetrovka dosojena pravilno: "Če bi se to zgodilo na sredini igrišča, bi sodnik dosodil prosti strel. Toda to se je zgodilo v kazenskem prostoru, in to je enajstmetrovka. Razočaran sem, ker smo se morali za zadetek bojevati do samega konca, saj smo si zaslužili, da bi zatresli mrežo že prej."

Spaletti si je malce oddahnil
V Rimu po zmagi Rome nad Chelseajem (3:1) lažje dihajo, še posebej trener Luciano Spalletti, čigar stolček je že precej razmajan. "Odleglo nam je. Fantje so bili nocoj sijajni. To zmago smo si res zaslužili," je odleglo Spalettiju. Trener Chelseaja Luis Felipe Scolari kljub porazu ni bil preveč zaskrbljen: "Nismo igrali dobro. Delali smo napake v ključnih trenutkih. Po golu Panuccija je Roma na sredino postavila 4, 5 igralcev in 'ubila' igro. Kljub temu ni razloga za paniko. Zmagati moramo še eno tekmo in bomo v osmini finala."

Barca vsaj šest tednov brez Inieste
Barcelona se je uvrstila v osmino finala po neprepričljivi igri in remiju proti Baslu (1:1). Bolj kot sinočnja predstava pa je trenerja Pepeja Guardiolo razžalostila poškodba stegenske mišice Andresa Inieste, ki bo moral počivati najmanj šest tednov.

R. K.