Andraž Šporar (levo), Anfernee Dijksteel in sijajni vratar Joe Lumley se veselijo na Old Traffordu. Foto: Reuters
Andraž Šporar (levo), Anfernee Dijksteel in sijajni vratar Joe Lumley se veselijo na Old Traffordu. Foto: Reuters

Nekdanji napadalec Olimpije je velik navijač Liverpoola in zelo si želi zaigrati na kultnem Anfieldu. Tokrat je obiskal Old Trafford, kjer se je zbralo 71.871 gledalcev. Na častni tribuni je bil tudi legendarni sir Alex Ferguson, ki pa znova ni bil zadovoljen s predstavo izbrancev Ralfa Rangnicka. Imeli so veliko premoč (streli 30:6, v okvir vrat 9:3, koti 7:2, posest žoge 71-:29-odstotna), a pred vrati niso bili iznajdljivi.

Cristiano Ronaldo ni imel svojega večera. Praznovanje rojstnega dne si je zamislil popolnoma drugače. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo ni imel svojega večera. Praznovanje rojstnega dne si je zamislil popolnoma drugače. Foto: Reuters

Sancho stresel prečko
Gostje, ki so na sedmem mestu v Championshipu, so začeli nervozno. V 3. minuti je Joe Lumley prehitro zapustil vrata, Jadon Sancho ga je lobal z 20 metrov, a je žoga zadela prečko.

Ronaldo z enajstih metrov mimo vrat
V 20. minuti je branilec Anfernee Dijksteel v kazenskem prostoru podrl Paula Pogbaja. Sodnik Anthony Taylor je pokazal na belo točko. Cristiano Ronaldo, ki bo v soboto praznoval 37. rojstni dan, je zgrešil vrata, žogo je poslal preveč v levo smer.

Sancho le kronal veliko premoč rdečih vragov
Rdeči vragi so zasluženo povedli v 25. minuti, ko je po lepi akciji Pogbaja z levico zadel Sancho. Po pol ure igre je Marcus Rashford še drugič zatresel mrežo, a je bil v prepovedanem položaju.

Duncan Watmore je zelo poživil igro gostov. Poleg podaje za zadetek se je izkazal tudi v šesti seriji enajstmetrovk. Foto: Reuters
Duncan Watmore je zelo poživil igro gostov. Poleg podaje za zadetek se je izkazal tudi v šesti seriji enajstmetrovk. Foto: Reuters

Videosodnik ni razveljavil Crooksovega zadetka
Middlesbrough je po uri igre vzpostavil ravnotežje. V 62. minuti je vstopil Duncan Watmore, ki je bil dve minuti zatem v središču pozornosti. Žogo je ustavil na levi strani kazenskega prostora, a se je odbila v roko, nato pa jo je poslal pred vrata, kjer jo je Matt Crooks le še potisnil v mrežo. Videosodnik si je seveda takoj ogledal posnetek, a se je odločil, da ni šlo za nameren dotik z roko in zadetek je veljal.

Bruno Fernandes zadel vratnico
V 71. minuti je Šporar sprejel žogo v kazenskem prostoru, a so ga gostitelji v zadnjem trenutku blokirali. Rdeči vragi niso bili učinkoviti. Rashford je zapravil dve priložnosti, Bruno Fernandes pa je stresel vratnico v 73. minuti. V sodnikovem dodatku je Anthony Elanga s šestih metrov z glavo streljal naravnost v Lumleyja.

Connolly zapravil veliko priložnost za vodstvo gostov
Na začetku podaljška je Aaron Connolly zamenjal Šporarja. Gostje so se disciplinirano branili. V 108. minuti je Lumley odbil nevaren poskus Fernandesa. Middlesbrough je imel celo največjo priložnost v dodatnih 30 minutah, ko je Connolly streljal z glavo s treh metrov, a je vratar Dean Henderson s sijajnim refleksom z roko preprečil vodstvo gostov.

Najstnik Elanga v osmi seriji streljal prek vrat
Na vrsti so bili streli z bele točke. Začeli so gostje, kar je bila velika prednost, saj so bili rdeči vragi po štirih serijah pod velikim pritiskom. Vsak zgrešeni strel je pomenil izpad. Ronaldo je bil natančen v četrti seriji, a Henderson ni ubranil nobenega strela. V osmi seriji je rezervist Lee Peltier zabil žogo pod prečko. 19-letni Elanga je bil zelo nervozen že, ko si je nastavil žogo na belo točko, nato pa jo je poslal daleč čez vrata in veliko slavje gostov se je začelo.

Navijači Middlesbrougha so takoj razgrabili vseh 9.450 vstopnic, ki so bile na voljo na Old Traffordu. V teatru sanj so se jim zares uresničile sanje. Foto: Reuters
Navijači Middlesbrougha so takoj razgrabili vseh 9.450 vstopnic, ki so bile na voljo na Old Traffordu. V teatru sanj so se jim zares uresničile sanje. Foto: Reuters

Rangnick šokiran, ko je zadetek za 1:1 veljal
"Kako je lahko nenamerno igral z roko, če je nadzoroval žogo v zraku z roko? Popolnoma jasno je bilo, da zadetek ne bi smel veljati. Bil sem šokiran, ko je obveljal," je bil jezen trener Rangnick.

"Do 70. minute smo bili precej boljši. Zelo sem bil zadovoljen z našo predstavo. Nikakor nam ni uspelo zadeti, in seveda je zdaj razočaranje veliko. Sami smo si krivi, saj bi morali odločiti zmagovalca že po prvem polčasu, ko bi moralo biti vsaj 3:0. V pokalu se taka presenečenja dogajajo. Že pred sedmimi leti je Middlesbrough zmagal na Old Traffordu po enajstmetrovkah v ligaškem pokalu," je še dodal Nemec.

Wilder: Zmaga na Old Traffordu v petek zvečer pod žarometi - bolje ne more biti!
Trener Middlesbrougha Chris Wilder je že lani s Sheffield Unitedom senzacionalno zmagal na Old Traffordu v Premier ligi. "To so magični pokalni večeri. Izkoristili smo svojo priložnost, imeli smo veliko sreče in prišli smo do enajstmetrovk. Nikoli ne bom pozabil veselja skoraj 10.000 naših navijačev. Zmaga na Old Traffordu v petek zvečer pod žarometi – bolje ne more biti!"

Šporarjev Middlesbrough v Pokalu FA po 11-m izločil Manchester United

Pokal FA, 4. krog:
Manchester United – MIDDLESBROUGH
** 8:9 (1:1, 1:1, 1:0)
71.181; Sancho 25.; Crooks 64.
Ronaldo (Man. United) je v 20. minuti z 11-m streljal mimo vrat.
** - po streljanju 11-metrovk

Man. United: Henderson, Diogo Dalot, Varane (81./P. Jones), Maguire, Shaw, Pogba (82./Fred), McTominay, Rashford (82./Elanga), Fernandes, Sancho (100./Mata), Ronaldo.

Middlesbrough: Lumley, Dijksteel, Fry, McNair, I. Jones (118./Bamba), Crooks (79./Payero), Howson, Tavernier, Taylor (91./Peltier), Šporar (91./Connolly), Balogun (62./Watmore).

Sodnik: Anthony Taylor


CHELSEA − Plymouth * 2:1 (1:1, 1:1)
Azpilicueta 41. Alonso 105.+1; Gillesphey 8.

Kidderminster Harriers − WEST HAM * 1:2 (1:1, 1:0)
Penny 19.; Rice 91., Bowen 121.
* - po podaljšku

CRYSTAL PALACE − Hartlepool 2:0 (2:0)
Guehi 4., Olise 22.

EVERTON − Brentford 4:1 (1:0)
Mina 31., Richarlison 48., Holgate 62., Townsend 91.; Toney 54./11-m

HUDDERSFIELD TOWN − Barnsley 1:0 (1:0)
Holmes 19.

MANCHESTER CITY − Fulham 4:1 (2:1)
Gundogan 6., Stones 13., Mahrez 53./11-m, 57.; Carvalho 4.

PETERBOROUGH − QPR 2:0 (1:0)
Ward 25., Jade Jones 72.

STOKE CITY − Wigan 2:0 (1:0)
Maja 14., Brown 62.

Wolverhampton − NORWICH 0:1 (0:1)
McLean 45.

SOUTHAMPTON − Coventry * 2:1 (1:1, 0:1)
Armstrong 63., Walker Peters 112.; Gyoekeres 22.
* - po podaljšku

Cambridge − LUTON TOWN 0:3 (0:2)
Burke 16., Mendes 23., Muskwe 88.

TOTTENHAM − Brighton 3:1 (2:0)
Kane 13., 66., March 24./ag; Bissouma 63.

LIVERPOOL − Cardiff 3:1 (0:0)
Jota 53., Minamino 68., Elliott 76.; Colwell 80.

NOTTINGHAM FOREST − Leicester 4:1 (3:1)
Zinckernagel 23., Johnson 24., Worrall 32., Spence 61.; Iheanacho 40.

Bournemouth − BOREHAM WOOD 0:1 (0:1)
Ricketts 38.