Chelsea je proti Bordeauxu pokazal, zakaj ga stavnice uvrščajo na prvo mesto za osvojitev Lige prvakov. Foto: Reuters
Chelsea je proti Bordeauxu pokazal, zakaj ga stavnice uvrščajo na prvo mesto za osvojitev Lige prvakov. Foto: Reuters
Luciano Spaletti in Francesco Totti
Luciano Spaletti je v drugem polčasu tvegal tudi s še ne povsem zdravim Francescom Tottijem, a Romi tudi to ni pomagalo. Foto: EPA
Adriano, ki so ga pestile poškodbe in težave z alkoholom, je upravičil zaupanje trenerja Joseja Mourinha. Foto: EPA

Londončani so z zadetki Franka Lamparda, Joeja Cola, Florenta Maloudaja in Nicolasa Anelke slavili s 4:0, lahko pa bi mrežo francoskih podprvakov napolnili do vrha. Scolari je bil po atomski predstavi svojih varovancev še vedno kritičen: "Začeli smo dobro, dobili tri točke, vendar smo naredili preveč napak. Nismo dovolj nadzorovali igre, dovolili smo jim, da so si preveč prilastili žogo, še posebej v drugem delu. Potem sta prišla še dva gola. Kakor koli, pomemben je izid."

Scolari na vsa usta hvali Lamparda
Nekdanji strateg brazilske in portugalske reprezentance, ki je prvič vodil moštvo v Ligi prvakov, je izpostavil Franka Lamparda: "Neverjeten je že zadnja tri, štiri leta. V nogomet je preprosto zaljubljen, trdo trenira vsak dan, in ko je tako, ti pomaga tudi Bog. Če ne delaš na treningu, ne moreš funkcionirati na igrišču."

De Rossi: V klubu se dogaja nekaj čudnega
Najodmevnejšo zmago je dosegel romunski prvak Cluj, ki je v svojem prvem nastopu v Ligi prvakov v Rimu šokiral Romo (1:2). Po slabi igri in štartu tudi v prvenstvu je trener Luciano Spaletti že v nemilosti navijačev: "Če ne igraš uravnoteženo in na vso moč, je težko proti vsakemu nasprotniku. Ne bom zapustil Rome. Še imam čas in surov material, ki ga je treba obdelati," je odločen Spaletti. Da v klubu ni vse rožnato, pa priznava Daniele de Rossi: "To ni tragedija, vendar se v klubu dogaja nekaj čudnega. To ni prvenstvo in ni veliko priložnosti za popravo. Za nas je to zadnje opozorilo."

Trener Cluja pobira sadove minulega dela
Romuni so bili seveda navdušeni. Italijanski trener na klopi Cluja Maurizio Trombetta se je še posebej zahvalil prejšnjemu trenerju Ioanuju Andoneju: "Pred tekmo nihče ni pričakoval takega izida, toda zmagali smo povsem zasluženo. Ob tej priložnosti bi se zahvali Andonejevemu štabu. Sam samo pobiram sadove njihovega dela."

Velika točka Ciprčanov v Bremnu
Neporažen je ostal tudi drugi novinec v Ligi prvakov Anorthosis, ki je v Bremnu z Werderjem igral 0:0. Ciprčani so bili nenevarni, Nemci pa so zapravili kup priložnosti. Osmešil se je Boubacar Sanogo, ki je z nekaj metrov zgrešil skoraj nemogoče.

Eto'o: Spet smo samozavestni
Barcelona
je z zmago proti Sportingu (3:1) slavila prvič v štirih tekmah. Kataloncem, ki so na prejšnjih treh dvobojih zadeli le enkrat, in še to z enajstmetrovke, se je končno odprlo tudi v napadu. Ob všečni igri bi lahko dosegli še kakšen gol več. "Zmaga je vse, kar smo potrebovali. Samozavest se je vrnila," je bil zadovoljen napadalec Samuel Eto'o.

Inter zadeval, Grki ne
Inter
proti Panathinaikosu ni posebej navdušil, vendar kljub temu zmagal z 2:0. Jose Mourinho je povedal: "Odigrali smo dovolj za zmago. Zelo sem zadovoljen z današnjo predstavo." Strateg Panathinaikosa Henk Ten Cate je objokoval zamujene priložnosti: "Imeli so tri priložnosti in dosegli dva gola. Mi smo imeli tri, štiri priložnosti in nismo zatresli mreže. To je bila zgodba te tekme."

Adriano: Hvala Mourinhu!
Še posebej je bil zadovoljen povratnik Adriano, ki je dobil priložnost v 82. minuti in dosegel gol tri minute pozneje. "Hvala Mourinhu! Mislil sem, da ne bom dobil priložnosti, pa me je Mourinho prijetno presenetil. Vrnil me je v življenje. Tako sem srečen, da ponovno igram. Tega sploh ne morem opisati," je bil navdušen Brazilec.

R. K.