Bernd Schuster je po dveh zmagah spet trdneje v stolčku. Foto: EPA
Bernd Schuster je po dveh zmagah spet trdneje v stolčku. Foto: EPA
William Gallas in Cesc Fabregas
William Gallas je moral kapetanski trak prepustiti Cescu Fabregasu. Foto: EPA
Arsene Wenger
Arsene Wenger je trener Arsenala že 12 let. Foto: EPA

Po sobotni zmagi proti Recreativu z 1:0 je z enakim izidom v ledeno mrzlem Minsku padel tudi Bate Borisov. Obramba Reala je predtem nazadnje ostala dvakrat zapored nepremagana sredi septembra. Ob poškodbi Fabia Cannavara sta se ponovno izkazala Sergio Ramos in Pepe.

"Prvi polčas je bil izjemen. Branili smo se daleč od naših vrat, pri čemer smo bili uspešni že lani. Ključna je bila igra brez žoge, ki nam v letošnji sezoni do zdaj ni preveč dobro uspevala," je povedal trener Bernd Schuster. Zadovoljen je bil tudi predsednik Ramon Calderon. Možnosti Reala, da prehiti Juventus na prvem mestu skupine H, so kljub temu pičle, saj ima stara dama dve točki prednosti pred kraljevim klubom, v zadnjem krogu pa gosti Beloruse.

Gallas upravičil zaupanje
Pod drobnogledom je bil v torek zvečer tudi William Gallas. Francoz, ki v soboto proti Manchester Cityju ni igral zaradi suspenza po kritikah soigralcev, je izgubil kapetanski trak Arsenala, tega pa je trener Arsene Wenger zdaj namenil Cescu Fabregasu.

Zaradi devetih poškodovanih nogometašev Wengerju ni preostalo drugega, kot da Gallasa tokrat pošlje na igrišče na zelo pomembni tekmi proti Dinamu iz Kijeva. Branilec je upravičil njegovo zaupanje.

"Mislim, da je bila njegova koncentracija taka, kot mora biti. Želel se je izkazati in videlo se je, da je z glavo povsem pri tekmi. Tudi gledalci so se odzvali dobro," je dejal Wenger, ki v zadnjih tednih ne spi mirno. V angleškem prvenstvu zaostaja že 10 točk za Chelseajem, s katerim se bodo topničarji udarili v nedeljo na Stamford Bridgeu.

Fabregas po nasvet k Henryju in Vieiri
Gallas je kljub pohvalam nekajkrat poskrbel za razburjenje na tribunah stadiona Emirates. Sedem minut pred koncem prvega polčasa je dovolil Ismaelu Bangouri, da mu je ukradel žogo in zatresel vratnico, v drugem polčasu pa je v gneči pred vrati Dinama nenamerno blokiral žogo, ki je bila po strelu Robina van Persieja na poti v mrežo.

Fabregas je ostal diplomatski: "Nocoj smo pokazali, da smo enotni. Veliko se lahko naučim od Williama." Španec je prepričan, da lahko po težko priborjeni zmagi - v 87. minuti je Nicklas Bendtner edini zadetek dosegel prav po njegovi podaji - Arsenal zadiha in v nadaljevanju sezone pokaže pravi obraz. Sam bo za kakšen kapetanski nasvet povprašal tudi nekdanja soigralca Thierryja Henryja in Patricka Vieiro.

M. R.