Nogometaši Mure so po neodločenem izidu na prvi tekmi na Irskem na domačem terenu iskali vsaj en gol, saj se je prva tekma končala z 1:1. Na koncu so bili blizu napredovanju, a po izvajanju enajstmetrovk klonili s 5:6. Foto: www.alesfevzer.com
Nogometaši Mure so po neodločenem izidu na prvi tekmi na Irskem na domačem terenu iskali vsaj en gol, saj se je prva tekma končala z 1:1. Na koncu so bili blizu napredovanju, a po izvajanju enajstmetrovk klonili s 5:6. Foto: www.alesfevzer.com

Mura je začela napadalno. Luka Bobičanec je v 12. minuti streljal z razdalje. V 21. minuti je Mirlind Daku padel v kazenskem prostoru, a sodnik ni pokazal na belo točko.

Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Gostje so nekaj minut pozneje v razmiku dveh minut dvakrat zapretili – Christopher Forrester je streljal malo mimo vrat, Barry Cotter pa je po predložku streljal z glavo, žogo je poslal čez gol.

V 26. minuti se je Daku po napaki irske obrambe znašel sam pred gostujočim vratarjem, ki mu je strel z devetih metrov branil. Daku je bil nevaren tudi v 38. minuti, poigral se je znova z irsko obrambo, streljal je s strani, zadel je vratnico. V 44. minuti je poskusil tudi Dardan Shabanhaxhaj, a mu ni uspelo zatresti nasprotne mreže.

Sorodna novica Mura z ugodnim izhodiščem iz Dublina

Forrester je v 48. minuti z roba kazenskega prostora meril čez gol. V 53. minuti se je Bobičanec otresel svojega čuvaja in streljal, a naravnost v naročje Josepha Tetteha Ananga. Minuto pozneje je Billy King poslal podajo pred vrata, a je bil njegov soigralec na srečo Mure prepozen. V 56. minuti se je Daku znova znašel na tleh v kazenskem prostoru.

Muraši so bili od 71. minute močno oslabljeni. Takrat je Matic Maruško zaradi udarca nasprotnika dobi neposredni rdeči karton. A tudi z igralcem manj Pomurci niso bili v podrejenem položaju, ob koncu tekme pa so celo stopnjevali pritisk in bili boljši tekmec.

Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Tako bi lahko že v rednem delu odločili zmagovalca in si priigrali napredovanje, najbližje zadetku pa sta bila v sodnikovem dodatku drugega polčasa Daku in Bobičanec.

Pritisk zadnjih minut so črno-beli prenesli še v podaljšek. Po kotu v 95. minuti je odlično meril Daku, toda Anang je še bolje reagiral in žogo odbil z golove črte. Vratar irske ekipe pa je bil prevelika ovira za domače še tri minute pozneje, ko je imel lepo priložnost še Mihael Klepač, a je Ananag žogo odbil v kot.

V drugem delu podaljšku sta se domačim že nekoliko poznala utrujenost in igralec manj, saj je bila irska ekipa vse nevarnejša. A nekaj polpriložnosti so domači še imeli, izid pa se ni več spremenil.

Napeto izvajanje 11-metrovk
O potniku v 3. predkrog so tako odločale 11-metrovke. Te so poskrbele za pravo srhljivko, veselili pa so se gostje. Mura je bila na robu izpada po četrti seriji, a je vratar Obradović nato naslednji poskus ubranil, Martin Šroler pa zagotovil naslednje strele. Vratar Mure je nato v sedmi seriji tudi sam zadel, a je nato zadnji izvajalec pri domačih Tio Cipot žogo poslal prek vrat in s tem zapečatil evropsko usodo Mure.

Irski klub v naslednjem krogu čaka bolgarska CSKA Sofija.

Mura ni zdržala bremena enajstmetrovk

KONFERENČNA LIGA

2. PREDKROG, povratne tekme:

Mura – ST. PATRICK'S ATHLETIC DUBLIN 5:6/11-m; 0:0 (0:0) (1:1)
3800; RK: Maruško 71./Mura

Izvajanje 11-m: 5:6
Doyle gol; Bobičanec gol
Coughlan gol; Majić prečka
Cotter prek gola; Daku gol
McClelland gol; Klepaču je Ananga branil strel
Obradović je ubranil strel Grivosti; Šroler gol
Timmermans gol; Beganović gol
Atakayi gol; Obradović gol
Redmond gol; T. Cipot prek gola

Mura: Obradović, Beganović, K. Cipot, Morris, Pucko (119./Majić), Bobičanec, Lorbek (63./Klepač), Kous (86./Šroler), Petković (63./T. Cipot), Shabanhaxaj (63./Maruško), Daku.

St. Patrick's: Anang, Cotter, Redmond, Grivosti, Breslin, O'Reilly (115./McClelland), Brockbank, Lennon (62./Timmermmans), Forrester (85./Coughlan), Doyle, King (69./Atakayi).

Sodnik: Urs Schnyder (Švica)

V odebeljenem tisku izid prve tekme.