Ljubiša Tumbaković želi prekiniti negativno serijo na prijateljskih tekmah. Črnogorci že štiri leta niso zmagali. Foto: EPA
Ljubiša Tumbaković želi prekiniti negativno serijo na prijateljskih tekmah. Črnogorci že štiri leta niso zmagali. Foto: EPA
Dervišević: Reprezentančni dres sanje vsakega igralca
Slovenski nogometaši trenirali v Podgorici

Selektor Tomaž Kavčič ne bo mogel računati na Jana Oblaka, Nejca Skubica, Kevina Kampla, Josipa Iličića in Roberta Berića. Znašel se je v neugodnem položaju, saj je marca debitiral s porazoma proti Avstriji v Celovcu (0:3) in proti Belorusiji v Stožicah (0:2).

"Mi imamo jasen cilj in to je evropsko prvenstvo 2020. Nismo prispeli v popolni zasedbi, vendar bodo igrali nogometaši, ki imajo dovolj kakovosti za reprezentanco. Pričakujem zelo težko in trdo tekmo. Črna gora je dobra reprezentanca, iz teh krajev so vedno prihajali dobri igralci," je povedal 64-letni Kavčič, ki računa, da se bo na tretji tekmi le veselil prvega zadetka v mreži tekmecev.

Črnogorci brez Savića in Jovetića
Tudi reprezentanca Črne gore je oslabljena. Manjkala bosta branilec madridskega Atletica Stefan Savić in napadalec Monaca Stevan Jovetić.

"Slovenci so brez nekaterih nosilcev igre. Torej smo si tudi po tem merilu enakovredni. Igramo pred našimi navijači in seveda želimo zmagati. Junija nam gre kar dobro, lani smo premagali Armenijo," je na novinarski konferenci dejal selektor Ljubiša Tumbaković. Manjkali bodo tudi Nikola Vukčević, Mladen Božović, Emrah Klimenta, Aleksandar Šćekić, Marko Bakić, Mirko Ivanić in Vukan Savićević.

"Slovenija ima zares izjemne športnike. Zelo močni so v košarki, rokometu in tudi v nogometu, seveda pa še posebej v posamičnih športih. Njihova liga je vse močnejša, dobro delajo z mladimi. Slovenska reprezentanca je že nekajkrat igrala na največjih tekmovanjih. Imajo disciplino in so zelo borbeni. Na teh prostorih ima večina reprezentanc veliko kreativnih nogometašev, Slovenci jih nimajo, a so prava nogometna vojska. Mi vse stavimo na talent, vendar tako ne gre. Vedno imam raje talentirane igralce, vendar je to treba združiti z elementi vojske," je slikovito dodal Tumbaković.
Črnogorci so v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo v Rusiji zasedli tretje mesto v skupini E. Dolgo časa so bili v igri, a so izgubili zadnji dve tekmi proti Danski (0:1) in Poljski (2:4).
Slovenija je na lestvici Mednarodne nogometne zveze na 65. mestu, Črna gora pa na 43. Ekipi sta odigrali eno prijateljsko tekmo, leta 2007 sta se v Podgorici razšli z 1:1.

Dervišević: Reprezentančni dres sanje vsakega igralca
Slovenski nogometaši trenirali v Podgorici