Tomaž Kavčič bo s svojimi varovanci naskakoval četrto zmago v teh kvalifikacijah. Foto: Nejc Puš
Tomaž Kavčič bo s svojimi varovanci naskakoval četrto zmago v teh kvalifikacijah. Foto: Nejc Puš
Rene Krhin
Rene Krhin je prejšnji mesec že dobil priložnost tudi na tekmi članskih reprezentanc med Slovenijo in Srbijo v Mariboru. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Jan Oblak
Jan Oblak se vrača v Novo Gorico, kjer je julija 2009 pri 16 letih prvič opozoril nase slovensko javnost ob debiju za Olimpijo v prvi slovenski ligi. Foto: Gorazd Trontelj

Selektor Tomaž Kavčič ima sicer nekaj težav s poškodbami v ekipi, nastopiti ne bosta mogla vratar Maribora Matej Radan in vezist Olimpije Blaž Božič, na zbor pa je prišel poškodovan tudi eden izmed "motorjev" ekipe, Kevin Kampl. Član nemškega tretjeligaša Osnabrucka in strelec edinega gola na junijski tekmi v Litvi ima težave z gležnjem. Kljub temu Kavčič za zdaj ne bo klical drugih nogometašev. Zaradi rdečega kartona na zadnji tekmi na Švedskem (1:1) bo manjkal še branilec Hita Gorice Nejc Mevlja.

Kavčič: Treba bo biti pazljiv
Slovenci imajo po petih tekmah 10 točk, toliko kot Švedi, ki imajo tekmo manj. Litva je do zdaj na petih tekmah le enkrat zmagala, prejšnji mesec je z 2:0 slavila na Malti. Ob tem je treba poudariti, da bo Slovenija do konca kvalifikacij le še enkrat gostovala. Junija prihodnje leto bo gostila Malto in Finsko, avgusta se bo odpravila v Ukrajino, septembra pa doma igrala še s Švedsko.

"Igramo od tekme do tekme, z lestvico se ne obremenjujemo. Zavedamo pa se, da imamo dobro izhodišče. Toda vsaka tekma nosi svoje, tudi na tej moramo biti stoodstotni. Lahkih ekip ni, v Litvi smo dosegli zadetek šele ob koncu, Švedi pa so jim ga zabili šele v sodnikovem podaljšku. Šli bomo brez podcenjevanja, moramo biti osredotočeni, da damo vse od sebe, kar smo sposobni v tem trenutku. Smo samozavestni, ne pa prepotentni," pred tekmo pravi Kavčič, ki se je ozrl tudi na igro četrtkovega tekmeca: "Oni veliko tečejo, so disciplinirani, dobro stojijo v obrambi, toda to je danes prisotno že pri večini ekip. Imajo tudi dober prehod v napad, premorejo hitre igralce spredaj, tako da bo treba biti pazljiv."

Lazarević in Krhin po tekmi na Ptuj
Na seznamu selektorja za tekmo z Litvo so vratarja Jan Oblak (Uniao Leiria) in Elvis Džafić (Olimpija), branilci Miha Blažič, Aljaž Struna (oba Koper), Boban Jović (Olimpija), Martin Milec, Dejan Trajkovski (oba Maribor), Nemanja Mitrović (Bologna) in Mitja Rešek (Heerenveen), vezisti Matic Fink (Olimpija), Enej Jelenič, Dejan Lazarević (oba Padova), Kevin Kampl (Osnabruck), Rene Krhin (Bologna), Miha Mevlja (Hit Gorica), Rajko Rep (Mura 05) in Haris Vučkić (Newcastle) ter napadalci Robert Berić (Maribor), Leon Črnčič (Rudar Velenje) in Kris Jogan (Hit Gorica).

Lazarević in Krhin se bosta po tekmi pridružila članski reprezentanci, ki se na Ptuju in v Kidričevem pripravlja na torkovo prijateljsko tekmo proti ZDA v Stožicah.
Evropsko prvenstvo reprezentanc do 21 let bo med 15. in 28. junijem 2013 v Izraelu. V dodatne kvalifikacije se uvrstijo zmagovalci iz 10 skupin in najboljša štiri drugouvrščena moštva.
Kvalifikacije za EP 2013, U-21, skupina 2
Četrtek ob 18.00 (Nova Gorica):
SLOVENIJA - LITVA
Vstop na tekmo je prost.

Petek:

UKRAJINA - FINSKA

Lestvica: 
SLOVENIJA 5 3 1 1 8:3 10 ŠVEDSKA 4 3 1 0 7:1 10 FINSKA 4 2 1 1 3:2 7 MALTA 6 1 2 3 6:11 5 LITVA 5 1 0 4 3:8 3 UKRAJINA 2 0 1 1 2:4 1