Jari Litmanen je načel goriško mrežo. Foto: MMC RTV SLO
Jari Litmanen je načel goriško mrežo. Foto: MMC RTV SLO
Hit Gorica je na prvi tekmi zmagala z 1:0, povratno pa izgubila z 2:0 in izpadla iz nadaljnjega tekmovanja. Foto: MMC RTV SLO

Lahti je zmagal z 2:0 in se uvrstil v 3. krog kvalifikacij za Evropsko ligo, tekmovanja, ki je nasledil Pokal Uefa. Tam bo njihov tekmec Club Brugge. Oba gola sta padla v drugem polčasu. Zadela sta sloviti Jari Litmanen in Pires Vieira Rafael.

Litmanen je v 66. minuti izkoristil lepo podajo rezervista Drilona Shala (nogometaš s Kosova) in s 15 metrov natančno meril v daljši kot vrat Vasje Simčiča.

Če bi Galešić zadel ...
Dve minuti kasneje so Goričani zamudili veliko priložnost za zlata vreden gol. Enes Demirovič je našel prostega Gorana Galešića, ki je z desetih metrov meril v desni kot Szenteperija, ta pa je žogo uspel izbili v kot. V 79. minuti je končni zadetek postavil Brazilec Rafael, na katerega je goriška obramba pozabila.

Simčič preprečil zadetek v 25. minuti
Že v prvem delu je bila finska ekipa nevarnejša. Najlepšo priložnost je imela sredi polčasa. Po Litmanenovi podaji je pred vrati Hita Gorice z glavo streljal Eera Korte, vendar je Simčič z atraktivno obrambo preprečil zadetek.

Slovenski podprvaki, za katere je napadalec Etien Velikonja sprožil precej strelov proti golu, so prejšnji teden prvo tekmo dobili z 1:0.

Evropska liga, 2. predkrog, povratni tekmi:
LAHTI
- Hit Gorica 2:0 (0:0)
3.500; Litmanen 66., Rafael 79.
Prva tekma: 0:1

Lahti:
Szentpeteri, Toivomäki, Moilanen, Eerola, Fofana (74./Hieni), Rafael (85./Kemppinen), Litmanen, Huuhka, Hietanen (64./Shala), Vanninen, Korte

Hit Gorica: Simčič, Gorinšek, Balažic, Kršić, Velikonja, Škarabot, Galešić, Demirović, Djukić, Rakušček, Osterc