Rezervista Aleksandar Jevtić in Kadu sta v drugem polčasu napolnila mrežo Velenjčanov. Foto: MMC RTV SLO
Rezervista Aleksandar Jevtić in Kadu sta v drugem polčasu napolnila mrežo Velenjčanov. Foto: MMC RTV SLO
Fabijan Cipot
Fabijan Cipot in soigralci se poslavljajo od Evrope. Foto: MMC RTV SLO
Slovo Velenjčanov od Evrope

Rdeče-beli so pred 18.000 gledalci dokazali, da so kakovostnejše moštvo in se zasluženo prebili v 3. predkrog, kjer jih čaka Dinamo Tbilisi. Trener Marijan Pušnik je bil pred povratno tekmo samozavesten, a se je kmalu pokazalo, da bo Crvena zvezda previsoka ovira.

Bogdanović načel mrežo knapov
Gostitelji so pritisnili od začetka, vendar se je večkrat izkazal vratar Boban Savić. V 37. minuti je Marko Pokleka 18 metrov od gola nepravilno zaustavil Nikolo Lazetića. S prostega strela je z močnim udarcem zadel Vladimir Bogdanović. Žoga je v živem zidu zadela Nika Omladiča.

Velenjčani, ki jih je v Beogradu spodbujalo okoli 50 navijačev, si resnejših priložnosti niso pripravili. Poškodovanega Petra Stojnića je na začetku nadaljevanja zamenjal Aleš Jeseničnik, ki je vnesel nov zalet. V 57. minuti je bil blizu izenačenja Mirza Mešić, sedem minut pozneje pa sta bila za korak prekratka Mešić in Damjan Trifković.

Pižon je zadel z menjavami
Domači strateg Vladimir Petrović - Pižon je v igro poslal prava asa iz rokava Aleksandra Jevtića in Kaduja, ki sta dokončno zapečatila velenjsko usodo. V 74. minuti se je Dejan Lekić uspešno izognil nedovoljenemu položaju in podal do Jevtića, ki je iz bližine zadel z glavo in dosegel svoj sploh prvi gol v dresu evropskega prvaka iz leta 1991.

Pet minut pred koncem je napad začel Kadu, ki je žogo povlekel po levi strani, podal do Jevtića, ki je streljal iz obrata, Savić pa je žogo odbil. Prišla je do Jevtića, ki jo je vrnil Kaduju, ta pa je dvignil žogo in lepo zadel daljši kot. V sodnikovem podaljšku je piko na i visoki zmagi rdeče-belih postavil Jevtić, ki je Savića premagal s strelom z desetih metrov.

Evropska liga, 2. predkrog, povratni tekmi:
CRVENA ZVEZDA
- Rudar 4:0 (1:0)
18.000; Bogdanović 37., Jevtić 74., 93., Kadu 85.
Prva tekma: 1:0

Crvena zvezda:
Pavlović, Savio, Ignjatijević, Lekić, Tutorić, Lazetić (76./Kadu), Djordjević, Perović (69./Jevtić), Ninkov, Isah, Bogdanović (80./Nikolić)

Rudar: Savič, Sulejmanovič, Pokleka, Cipot, Stojnič (53./Jeseničnik), Kolsi (46./Moraes), Tolimir, Golob, Prašnikar (42./Trifković), Mešić, Omladič.

LAHTI - Hit Gorica 2:0 (0:0)
3.500; Litmanen 66., Rafael 79.
Prva tekma: 0:1

Slovo Velenjčanov od Evrope