Na delu tribune z gostujočimi navijači je zagorela bakla. Foto: MMC RTV SLO
Na delu tribune z gostujočimi navijači je zagorela bakla. Foto: MMC RTV SLO
Srečna zmaga Crvene zvezde
Odločilni zadetek Perovića

Beograjčani so na stadion Ob jezeru privabili marsikatero znano ime. Naše oko je pred tekmo tako opazilo košarkarja Primoža Brezca in smučarja Bernarda Vajdiča. Na tribunah so prevladovali manjšinski, a glasovno sila močni privrženci 'zvezdašev', medtem ko je bila na igrišču slika bolj enakovredna.

Pušnik: Lazetić bi moral dobiti rdečega
Trener 'knapov' Marjan Pušnik je po tekmi upravičeno obžaloval zapravljeno priložnost. "Zvezda je zadela, mi pač nismo, čeprav smo imeli 3, 4 priložnosti. Zaslužili bi si vsaj remi. V Beograd gremo odigrat še eno dobro tekmo. Če se bo pokazala priložnost za zmago, jo bomo poskušali izkoristiti," je za MMC dejal Pušnik, nato pa še razčlenil igro svojih fantov: "Nisem zadovoljen z realizacijo in s tehničnimi napakami, drugače pa sem zadovljen s pristopom, borbenostjo in agresivnostjo. Dobro je odigrala celotna obrambna vrsta, ki je naredila samo eno napako, do 70. minute, ko so imeli moč, pa tudi vezisti. Žal napadalci niso zadeli."

Korošec jepozneje na novinarski konferenci ošvrknil še švicarskega sodnika, ki bi moral po Pušnikovem mnenju v 67. minuti po prekršku nad Markom Pokleko Nikoli Lazetiću pokazati drugi rumeni karton in s tem pot v slačilnico. "A tudi to je dokaz, da je Zvezda velik klub," je razmišljal Pušnik.

Spodaj si lahko ogledate navijanje Delij in pogovora z Marjanom Pušnikom ter Nikolo Lazetićem.

Pižon: Dvoboj še ni odločen
Strateg Crvene zvezde Vladimir Petrović Pižon je pohvalil Velenjčane: "So dobra ekipa, ki nas je namučila. Dosegli smo velik rezultat. Morate vedeti, da je v našem moštvu 7 novincev. Dvoboj še ni odločen." K temu je Pušnik dodal, da bo v Beogradu Rudar igral še bolje. Na vprašanje enega od srbskih novinarjev, ali bi mladi Nik Omladič sodil v ekipo Crvene zvezde, je Pižon odgovoril pritrdilno.

Kapetan napoveduje dolgo in naporno sezono
Na koncu smo iz avtobusa priklicali še kapetana rdeče-belih Lazetića, ki je srečanje ocenil takole: "Prezadovoljni smo z razpletom, saj smo že prej dejali, da zelo spoštujemo Rudarja. To je bila prva naša uradna tekma v sezoni, ki bo dolga in naporna. Mlada ekipa je potrebovala to zmago za mir v hiši. Zaradi navijačev smo se počutili kot doma. Na Marakani jih bo še več. Vse je odvisno od nas, glavno pa je, da se pripravimo."

Kaj pa sicer načrti za novo sezono? "Načrti so vedno največji. To bo leto borbenosti in želje za vsako žogo. Zvezda je imela probleme v preteklem letu, zato tudi igramo že v 2. krogu. Izplačan je bil že velik del dolga. Nova uprava je mlada in ambiciozna. Trudijo se maksimalno, da mi lahko igramo mirno," je končal 31-letni podajalec pri odločilnem golu Slavka Perovića.

Foto: Anže Blažič

Navijanje Delij na velenjskem stadionu Ob jezeru

Pogovor s trenerjem Rudarja Marijanom Pušnikom

Pogovor s kapetanom Crvene Zvezde Nikolo Lazetićem

Srečna zmaga Crvene zvezde
Odločilni zadetek Perovića