Na tekmi, ki se je končala zs slabim izidom za Rudar, je bil nevaren tudi Nik Omladič. Foto: MMC RTV SLO
Na tekmi, ki se je končala zs slabim izidom za Rudar, je bil nevaren tudi Nik Omladič. Foto: MMC RTV SLO
Tribune štadiona Ob jezeru so bile povsem polne, med navijači je bilo tudi veliko privržencev Crvene zvezde. Izgredov ni bilo. Foto: MMC RTV SLO
Srečna zmaga Crvene zvezde
Odločilni zadetek Perovića

Edini zadetek na tekmi 2. kroga kvalifikacij za Evropsko ligo v Velenju je dosegel Slavko Perović v 59. minuti. Rudar se je pokazal v dobri luči, vendar žoga ni hotela v mrežo. Razmerje v strelih je bilo 20:11, od tega 11:7 v okvir vrat. V 90. minuti je Darko Djukić zadel vratnico s treh metrov. 3.000 gledalcev je pripravilo odlično ozračje, ki je spominjalo na čase pred približno 25 leti, ko je Rudar igral v 2. jugoslovanski ligi.

Živahen začetek
Prvi polčas je ponudil živahno predstavo, vendar ne večjih priložnosti. Prvi je zapretil Rudar. V 10. minuti je Rusmin Dedič s strani poslal nevarno žogo tik pred vrata, a Luka Prašnikar ni zadel žoge. Kmalu je bil na preizkusu tudi domači vratar Boban Savič, ko je Vladimir Bogdanovič nevarno udaril žogo s prostega strela.

Razpoloženi Omladič
Pred odmorom in takoj po njem je trikrat zagrozil Nik Omladič. Najprej je natančno poskusil od daleč, Pavlović pa je s težavami branil. Tik pred polčasom je v kazenskem prostoru dobil žogo, vendar položaj ni bil najugodnejši za strel. V 49. minuti je prodrl v kazenski prostor in z diagonalnim strelom za malo zgrešil vrata.

Perović ušel Dediču
V 58. minuti se je Savič izkazal z lepo obrambo, toda minuto pozneje je bil ob strelu Slavka Perovića nemočen. Kapetan Nikola Lazetič je podal z desne strani, Perović je prišel pred svojega čuvaja Dediča, natančno meril z glavo in kaznoval pravzaprav edino napako domače obrambe.

Novinca vnesla svežino
Malo pozneje je imela Crvena zvezda prek Lekića novo izjemno priložnost, Savič pa je komaj ukrotil žogo. Rudar je pritisnil, rezervista Darko Djukić in Mirza Mešić, oba novinca v Velenju, sta vnesla precej dinamike v igro, toda žoga nikakor ni hotela v mrežo. Prav na koncu je zmanjkalo še sreče, saj je Rudar dvakrat zatresel vratnico.

Evropska liga, 2. predkrog:
RUDAR VELENJE - CRVENA ZVEZDA 0:1 (0:0)
3.000; Perović 59.
Rudar: Savič, Kolsi (61./Djukič), Sulej, Cipot, Trifkovič (57./Grbič), Golob, Prašnikar (70./Mešič), Pokleka, Omladič, Tolimir, Dedič.

Crvena zvezda: Pavlović, Savio, Ignjatijević, Lekić, Tutorić, Lazetić (90./Cvetković), Djordjević, Perović (90./Jevtić), Ninkov, Isah, Bogdanović (89./Nikolić)

Nekateri zanimivejši pari 2. predkroga:
STURM - ŠIROKI BRIJEG 2:1 (2:0)

STEAUA - UJPEST 2:0 (0:0)

OMONIA - HB (FRO) 4:0 (3:0)

Srečna zmaga Crvene zvezde
Odločilni zadetek Perovića